A mesék valóra válnak

Múlt héten szerdán voltunk Babszemmel könyvesboltban. Én átvettem a Bookline-on keresztül rendelt kötetemet, ő pedig meglátta kipakolva a teljes Anna, Peti és Gergő* repertoárt és persze azonnal kiszúrta azt a kötetet, ami neki nincs meg, viszont az óvodában az elmúlt hetekben 3 is forgott közkézen. Mivel épp mindenre 20% kedvezményt adtak, megvettem neki a Nagycsalád lettünk kötetet, amit azóta többször is kiolvastunk.

Szombaton dolgoztam, s amikor kérdeztem az embert, hogy mégis mit csináljunk vasárnap, kitalálta, hogy menjünk el a Hajógyári szigetre az ott lévő csúszdás játszótérre, amiről olyan jókat ír Bartos Erika a fent említett könyvben. Úgyhogy vasárnap ott jártunk, Babszem nagyon élvezte a sok csúszdát és teljesen egyedül ment rajtuk. Semmi segítség nem kellett neki. Amikor már fáradt akkor kért meg, hogy én is csússzak vele, de ne úgy, hogy ő az ölemben van, mint amikor kicsi volt és Stockholmban együtt jöttünk le a játszótéri csúszdán, hanem menjek utána. Még éppen jó időnk volt, kicsit hűvös, borongós, de száraz. Babszem nagyon élvezte a délelőttöt, s miután hazamentünk még sokszor el kellett olvasni neki a Játszótér mesét a könyvéből. (Majd lesz illusztráció is:)

*Igazából egész sokáig ellenálltam a Bartos Erika köteteknek, sőt eleinte 1-1 könyvet kivettünk a könyvtárból meózni és amikor úgy másfél éves volt Babszem, nem is tetszett neki. Se a Bogyó és Babóca sorozat, se az Anna és Peti. Aztán úgy másfél éve meg teljesen beleszeretett. S bár én is fanyalgok a szövegeken, mert abban tényleg semmi humor és kevés képzelőerő van, a rajzok viszont nagyon közel állnak a kisgyerekekhez. Azt hiszem, az fogja meg Babszemet is igazán: könnyen értelmezhető, színes, ugyanakkor elég részletgazdag. Ráadásul amik a gyerekekkel történnek azok nagyon közel állnak a kicsikhez. S mivel nincs kurrensben jobb, ami magyar és szintén megszólítja a kicsiket ennyire hétköznapi szinten, s ami elég változatos történeteket és sokat vonultat fel (mert azért hamar meg tudja unni a gyerek), feladtam és engedem, hogy Anna Petizzünk. Van Janikovszky Éva is emellett, most például nagyon menő a Már óvodás vagyok! azt olvasgatjuk felváltva Bartos Erikával.

Hasonlók

3 Comments

  1. Anna, Peti, Gergő-n keresztül mi megismertük pl. Szilvásváradot, a fogaskerekűt és még sorolhatnám. Adri nem unja meg, bár vannak kedvenc meséi és olyanok is, amiket annyira nem szeret.