Bonjour

Tartottam magam ahhoz, hogy nem írok külföldről, mert fontosabb dolgom is van, mint internetkávézókba járni, s még akkor is kitartottam, mikor már a rendezők biztosítottak hozzáférést és inkább jegyzeteltem tovább a kis füzetembe. Majd lesz összefolgaló is, de most gyorsan, 10 pontban a benyomásaim, megfigyeléseim.

1. Párizsban mindig mindenki fut. A parkokban reggel, délben és este tömegesen láthatók a futók.
2. Az éttermekben, kávézókban kicsi asztalok vannak, azok is egymás hegyén hátán, attól lehet félni, hogy a szomszédok tányérjába lóg a könyököd.
3. Aki le akar szokni a dohányzásról, az ne menjen Párizsba. Mindenhol lehet dohányozni, az éttermekben többnyire nincsenek elkerített dohányzó, nem dohányzó részek. 1x kérdezte tőlünk pincér, akarunk-e nem dohányzó részbe ülni, s elvezetett az étterem sarkában lévő két aprócska asztalhoz, ami a nemdohányzó részleg volt.
4. A párizsiak ott élnek a városukban, a belvárosban nemcsak a műemlékek, irodák, munkahelyek vannak, de otthonok is, ahol laknak az emberek (és futnak!)
5. Azért tényleg tudnak nagyon büdösek is lenni, ezt leginkább tömegközlekedésen, metrón lehet tapasztalni.
6. A metrózenészek a kocsikban zenélnek, gyakran kisebb csoportban, s gurulós kocsin viszik magukkal a házilag eszkábált mikrofonjukat, erősítőjüket.
7. A konferencia olasz résztvevői idegesítők voltak. Lelőni őket!
8. A Charles de Gaulle reptér egy nagy kaki.
9. A párizsi nők nem is olyan csinosak és szépek, mint várnánk. Igazából a pasik jobban néznek ki.
10. Ha 26 zacsiba és papírba csomagolod is be, akkor is érzed sajt szagát.

Hasonlók

3 Comments