Megint LoboTen

Először azt gondoltam, hogy nagyon részletesen leírom, melyik nap, mit is csináltunk az elmúlt két hétben tapétázás, festés, költözés címen. Ez lehet, hogy el fog maradni, ismerve nem éppen példaszerű szorgalmamat, pedig legalább magunknak jó lenne. Helyette inkább tizes listában összefoglaltam a tapasztalatokat, mindenki okulására. Íme:


1. Dobozok – hiába igyekszel úgy pakolászni, hogy tudod, mi hol van, a végén mégse találod meg pont azt és abban a dobozban, amiben keresed, amire emlékszel.
2. Apu – mellette mindig ott kell lennie valakinek, amikor pakol, mert az ő csomagolási rendszere a mienktől teljesen eltérő stílusban működik
3. Tapéta – miközben a lakás kicsomagolásakor szidod az előző tapétázókat, gondolj arra, hogy te is tudsz olyan tapétázást rittyenteni, amiért hetedíziglen is elátkozhatnak az utánad jövők
4. Pakolás – ha nincs időd a dobozolás előtt szortírozni a kacatjaid között, akkor mindet magaddal fogod vinni az új helyre és ki tudja, hogy ki fogod-e valaha is dobni őket.
5. Grillcsirke – a legjobb gyors ebéd, állva, kézből, szalvéta tányérral, koviubival vagy paradicsommal isteni
6. Festék – sose hidd el, ami a dobozra van írva és mindig vegyél már eleve többet belőle, hogy később ne kelljen caplatni utána és autó híján BKVval cipelgetni, mert szörnyen nehéz
7. Költöztetők – a hétköznapok Supermenjei. Hisz van köztük olyan, aki a hátán leviszi a mosógépet a 3. emeletről meg fel a 2-ra, van meg aki három zsákkal (egy a hátán, egy-egy a kezében) megkér, hogy ugyan dugj még két doboz könyvet a két hóna alá.
8. Hűtő – nagy, hideg, a csomagolása pedig padlóvédőnek is kiváló (na és persze vannak rejtett tartalékai is, pl: bornyitás). Igaz a mélyhűtőben még mindig csak egy doboz spenót árválkodik
9. Könyvek – a költözés során napokig kénytelen vagy nélkülük élni, egyrészt, mert bedobozoltad, leragasztottad őket, s mikor esténként, sőt hajnalonként az ágyba ájulsz, már nem bírod a szemed se nyitva tartani. (Ugyanez a helyzet a számítógéppel is, ha nincs laptopod, megspékelve még az íróasztal és az összeszerelés hiányával.)
10. Kétbalkezesek – kerüljük őket, főleg ha családtagok, illetve védekezzünk valahogy ellenük, persze nehéz, mert kiszámíthatatlan, hogy hova nyitnak be nagy elánnal, hogy aztán a kitámasztott ajtó másik felén lévő leszerelt dolgok felboruljanak és pusztítsanak. Ha pedig te magad vagy kétbalkezes, akkor örülj annak, hogy az egész másfél hét eredménye csupán egy nagy lila folt a jobb lábszáron, két kisebb a combodon, egy vágás a kezeden és amikor te döntöttél ajtót, semmi nem ment tönkre. Problémám is csak a mérőszalaggal volt, amit túlhúztam, s bár vettem helyette egy új, Tecsósat, az már alapból defektesnek bizonyul.

Hasonlók