LoboTen

Mivel már rég volt, itt az ideje egy újabb gyűjteménynek. Az apropót Permi tegnapi bejegyzése adta, hisz ő Darth Vader (is) szerene volna lenni. S valljuk be, kedvenc negatív hősök között, ott szerepel ő is, meg Jockey Ewing és Keyser Soze, meg John Malkovich ha negatívot játszik. Nah összeszedtem tizet mint kedvenc negatív hőst (volt miből válogatni). De csak úgy, nem sorrendben:

1. Mylady a három testőrből. A könyvből persze, ahogy Dumas megírta a sok filmes feldolgozásban mindig igyekeztek kicsit humánussá tenni. Pedig az a lényeg, hogy nem volt az.
2. Gonosz Nyugati Boszorkány az Ózban ebből viszont a zöld filmbeli volt pöpec, az igazi, amíg el nem olvadt. Valljuk be, még biciklizős kutyarablóként is megállt az ütő, pedig fekete-fehér volt
3. Hugo a vízilóban a Nagyvezír. Maga a rajzfilm is eléggé brutálisra sikerült. Rendes ijedtségben ültem végig többször is, de a Nagyvezír, hát az valami félelmetes volt, mintha Máris szomszédot keresztezték volna Garas Dezsővel.
4. Alan Rickman mint a nottinghami sherif a Tolvajok fejedelmés Robin Hoodból hiszen Kevin Costnert rendesen lemosta, igaz, nála még lady Mariann haja is jobb volt
5. Joker, azaz Jack Nicholson a Batmanből (Have you ever danced with the devil by the pale moon light? – kivülről tudtam a Prince dal szövegét is)
6. Robert de Niro mint Max Cady a Rettegés Fokában. Teljesen beleszerettem, a torkomban dobogott a szívem amikor a filmbéli Danielle-el kettesben voltak. Feszültség mesterfokon.
7. Áttentő Redáz (Berzsián és Dideki), a rossz arcú alak, aki tele van sötétséggel. Brrrr.
8. Cruella de Vil alias Szörnyella de Frász a rajzfilmben, az eredetiben. A többi, még Glenn Close élőben is csak silány másolat, nyomába se ér az originálnak.
9. Black Adder a fekete vipera. Az összes részben. Rowan Atkinson pedig sokkal jobb intrikusként mint Mr. Beannek.
10. Kengyelfutó gyalogkakukk, mert mindig megszivatja a prérifarkast és csak idegesítően csipog. Viszont nélküle nem lennének a kalandok 😀

Hasonlók