LoboTen

Tegnap méláztam el azon, hogy mostanában mennyire nem jöttek be azok a filmek, amikért fizettem, hogy lássam. HÁt most itt egy Lobo Topten azokról a mozikról, amikért többször is kiperkáltam a jegyrevalót, pedig néha nem volt könnyű. Kiegészítés, hogy igyekeztem időrendet és nem sorrendet tartani, ráadásul a kilencvenes évekre szorítkozva. Mindezt csak úgy nagyjából, az emlékeimre hagyatkozva, mert a naplóim, ahol aztán rendesen vezettem ezeket az eseményeket is otthon vannak. Óh azok a kilencvenes évek, amikor az ember egy ezresből többször (akár 4-5x is) elmehetett moziba.
1. Drágán add az életed
Tudom, 1988, viszont nálunk csak kilencven telén mutatták be. Mivel addigra már teljesen odavoltam Bruce Willis-ért, hála a Jugó tévén feliratosan leadott Moonlightingnak, ott volt a helyem a moziban ezen a filmen. Ami aztán teljesen levett a lábamról. A világ legjobb akciófilmjének tartottam, főleg, hogy előzetes műveltségem csupán többszörösen másolt Mad Max 2-ben teljesedett ki, amit viszont totál nem értettem.
2. Micsoda nő
Akkor is a korosztályunk meghatározó romantikus filmje, ha nagy kaki az egész. De romantikus, szerethető szereplőkkel, berobbanó Julia Roberts-szel, szóval elmondhatom, hogy részemről végigkísértem sztárrá válását. Na és az a haj! Igen, engem elsősorban a haja vonzott, mert mindig arról ábrándoztam, hogy hatalmas göndör vörös hajzuhatagom lesz. Ráadásul sose volt az a szabályos tökéletes szépség. Lehett vele rokonszenvezni.
3. Backdraft – Tűzlovagok
Egészen addig, amíg meg nem néztem ezt a filmet nem értettem, hogy miért is imádják a nők a tűzoltókat. Látváynos volt, színekkel (a tűz biza megbabonázó tud lenni), jó zenével (ld. Az első 10 OSTm)
4. Halálos fegyver 3
A világ legjobb szerelmespárja. Mintha az éppen csúcson lévő Vavyan Fable írta volna a belevaló Lorna Cole és Martin Riggs kettősét, nem beszélve a csábítási jelenetről. Ráadásul mire ide jutottak a sorozatban, igazából nem szólt másról az egész, mint egy nagy jópofa buliról. A fent említett szerelmi kettős miatt szerepel ez a film a listán és nem a Die Hard 3, ami sztori és forgatókönyv szerint azért jobb volt, viszont hiányzott belőle a női lelkekre ható romantikus szál.
5. Az utolsó Mohikán
3 szó: Daniel Day Lewis. Na és kb 12 mozijegy.
6. A szökevény
Aki a Csillagok háborúján és az Indiana Jones filmeken nő fel, az ott van az első nap, amikor bemutatják a filmet. Aztán a második és harmadik és negyedik alkalommal is, mert Tommy Lee Jones egyszerűen lejátszik mindenkit a vászonról. Mint jelenség határozottan megérdemelte azt a szobrocskát.
7. Hetedik
Anglia, éppen a legnagyobb szerelemben éltem az Empire magazinnal és persze az 1996-os januári számuk erről a filmről szólt, nem másról. Hihetetlen akaraterőről tettem tanuságot, amikor átugrottam azokat a bekezdéseket amelyek előtt felhívták a figyelmet arra, hogyha nem láttam még a filmet, inkább ne olvassam el az itt következőket. S nem tettem. A filmről pedig úgy jöttem ki, hogy ez nem lehet igaz. A modern film noirt láttam száz százalékig. Aztán novemberben itthon sikerül elcipelnem rá B. barátnőmet, aki csak Brad Pitt miatt jött, de nem bántam. Azóta is ahányszor nézem, erős szívdobogást kapok.
8. Alkonyattól pirkadatig
Hogy legyen itt egy Tarantino is. Az első filmjeit nem írhattam ide, hisz videón meg tévében láttam őket többször is. Ezért a filmért viszont, na meg George Clooney-ért (Everybody be cool. You, be cool) többször is elzarándokoltam az Ugocsa moziba (ma már könyvtár van a helyén). Azt hiszem Seth Gecko tetoválásain túl a leginkább a zene volt az, ami megfogott, s elkönyveltem, hogy ugyan Tarantino pocsék színész, de ezzel a Rodriguez sráccal nagyon tudnak valamit.
9. Clerks/Chasing Amy
Hunnia mozi, valaki ajánlotta, hogy a Shop Stop olyan film, amin halálra röhögi magát az ember. Ne riasszon el, hogy fekete-fehér. Mivel randifilm volt, méghozzá első, ezért én fizettem a saját részemet. Voltunk vagy 9-en a teremben. Ezek után a Képtelen képregényen már ott volt a helyem. Sőt az exet utána újra elvittem a Clerks-re is, ami másodikként nem nyerte meg a tetszését. Na és persze A képtelen képregény volt az a film, ami az első randink volt a kedvessel is. Ráadásul a Dogma volt az első DVDm is, szóval Kevin Smith komolyan beleszólt az életembe.
10. Mátrix
"1999 májusa teli volt az új Keanu Reeves film előzeteseivel. Hé, a pasi végre coolul nézett ki, annyi évvel a Speed után úgy tűnt, megint sikerül valami jóban megjelennie. Szóval meg kell nézni. Washington DC Union Station mozija, mert ott olcsó volt. A nézőtér hetven százaléka színesbőrű. De hát az egész eszméletlen volt, fütyültek, tapsoltak, izgultak. Magával ragadott. Le is dorongoltam a csajt, aki aztán inkább megvette videón utcai árustól, mint eljött volna velem a moziba. Jöttem haza és meséltem róla, s aki már látta valami kalózverzióját letöltve a netről az szintén várta az augusztust, amikor végre itt is megjelent."
Ez már megint egy olyan TopTen amiből le se tagadhatnám nőből vagyok.

Hasonlók

2 Comments