Május 9. kedd

Mára maradt az eredetileg hétfőre tervezett program megvalósítása, hisz akkor az eső miatt kellett átszervezni mindent. Elindultunk hát a Notting Hillre, ahol mindenképp meg akartuk nézni a Portobello Road piacát na meg persze a híres Travel Bookshopot. Nem volt valami élénk a forgalom, ezért aztán valahogy nem olyan volt a hangulata az egésznek, mint számítottuk, hát elég hamar eljöttünk onnan. De azért láttunk jópofa dolgokat, mint például ezt a táblás helyet, külön figyelembe ajánlanám a Tilos az Átjárás táblát.
Találkoztunk egy metrós késéssel is, ahol az itthonihoz képest az információkat jóval normálisabban kezelték, hamar bemondták, hogy késés van, kb 20 perc és majd ha tudnak valami többet, azt is közlik. Ezt elég sűrűn elmondogatták, közben mindenféle infókat kaptunk, hogy mennyit kell még várni a vonatra.
Bár nem terveztük, végül sikerült odaérnünk az Őrségváltás végére a Buckingham Palotához, amit én még 1x se bírtam kivárni, de most legalább láttuk a rendfenntartó lovasokat, az utolsó perceket meg az elmasírozó váltást, s ami az egész után maradt. Ebéd a szomszédos St. James Parkban, majd átmentünk a Hyde Parkhoz hogy ott is gyönyörködhessünk a florában meg faunában. Meg a mókusokban, kacsákban, hattyúkban és a mindenhova odaszemtelenkedő galambokban. Elképesztők ezek a hatalmas zöld területek egy világváros közepén, s nem csak a színük miatt, hanem mert szépen rendben is vannak tartva.
A Royal Albert Hallnál hagytuk el végülis a parkot, majd siettettem a párom, mert attól tartottam, lekéssük a maradék nagy attrakciót. Ugyanis hátra volt még a London Eye. De nem kellett volna ennyire izgulnom, mert jegyért alig 10 percet kellett sorbaállni, a beszállásért pedig még ennyit se. Ugyan nem volt tiszta az idő, de azért megérte felmenni a magasba és onnan belátni Londont.
Eztán szabad programot engedélyeztünk magunknak. Én még Brightonban kinéztem magamnak kismamaruhát meg fehérneműt (főleg melltartót) a Mothercare-ben, úgy gondoltam beszerzem, na meg felvásárolom a Whittard szokásos akciós készletét ajándéknak. Csakhogy London belvárosa, a city üzletei nem éppen a várandós anyák kiszolgálására vannak kihegyezve. Végül Mothercare híján a Marks and Spencerben vettem melltartókat. Jóval nagyobb választék mint itthon és az árak… hát meglepően alacsonyak. A Leister square-en találkoztunk a párommal, majd a belvárostól a Trafalgar téren búcsúztunk. Ahogy emlékszem az elmúlt 10 évben valahányszor arra jártam, valamit tuti felújítottak. Most éppen a Nelson emlékmű volt talpig állványban. Hát csak a szökőkút maradt.

Hasonlók