Megkeresztelve

Szombaton egész sűrű nap volt, délelőtt fodrásznál jártam, jó sokat vágtak le a hajamból és akkor még állt is úgy, mint a Jóbarátok elején Jennifer Annistonnak. Ez persze mára nagyjából elmúlt. Délután meg Mirwenék  vittek el kínai-korei élelmiszerbeszerző körútra. Mondjuk a cél inkább az volt, hogy megmutogassák ők milyen tuti helyeket ismernek, mert alig 3 hete vásároltunk be a nekünk kellő cuccokból. Most viszont már tudom, hova kell majd mennünk ha készletfeltöltésről van szó. Egész éjszaka azon izgultam, hogy csak ne hajnalban keljen Babszem, mint szombaton, ezért aztán nem aludtam túl nyugodtan, s ugyan a gyerek is valamit megérezhetett ebből, mert 5 és 6 között többször is felriadt, napok óta először a rádió ébresztett minket fél 8-kor nem a gyermek.
Ennek ellenére persze az indulás előtt kapkodtunk, vagy 3x cseréltem felsőt, mire úgy-ahogy elégedett lettem a választásommal, esett az eső, még anyósjelölték is felugrottak, sminkelni persze nem volt időm, s bár csak 3 percre van tőlünk a templom, azért nem értünk oda jóval korábban. A keresztszülők, akik Siófokról indultak ma reggel voltak ott először. A szertartás nem a nagy templomban volt, hanem a téli teremben, ráadásul szerencsénkre minket bevittek egy kis hátsó szobába, ahol a gyerekek eljátszhattak. Kellett is Babszemnek az a 40 perc feloldódni, mert amikor megérkeztünk a templomhoz eléggé sokkolta a sok ember és sírt egy sort. Amikor már az akcióra került a sor jól volt, nyugodtan elvolt a húgom kezébe is, s persze felkiáltott, mikor meglocsolták, alapjában rendesen viselkedett. Itt már elpilledve az én vállamon várjuk, hogy végezzünk:

Minket “elengedtek” úrvacsora előtt, úgyhogy a gyerekekkel együtt ezt kihasználtuk és inkább a templomkertben vártuk meg a szertartás végét. Majd testületileg átvonultunk az étterembe, ahol születésnapi ajándékozás, ebéd, tortázás volt. Az ünnepelt itt már a pezsgősüveg fenekére néz:

Alapjában sikeresen, katasztrófák nélkül túléltük az egészet. Babszem meg lett keresztelve, az összes unokatestvér korához képest jól viselkedett a Zilában és finomat ebédeltünk. Itthon pedig mindenki aludt egy jót délután.

Hasonlók