Kórházi kalandok

Ugyanúgy a Bajcsyban szültem most is, mint legutóbb és a dokim is ugyanaz volt, viszont pont ezért kicsit már tapasztaltabb voltam, mint az első alkalommal.

Például rögtön mondtam, hogy én 2 ágyas szobába szeretnék menni, ha nincs szabad hely az ingyenes részen, fizetek, mert nem árt a nyugalom meg az, hogy nem kell a folyosó végére gyalogolni a fürdőszobáig, amit így elvileg csak hárman használtunk. Azért elvileg, mert 1 fürdője volt a 2 meg az 1 ágyas szobának, viszont az utóbbiban lakónál naphosszat ott tanyázott a népes családja, csak azt láttuk, meg hallottuk, hogy ki-be járnak emberek hozzá és mindenkinél van legalább 1 hűtőtáskányi kaja. Mondjuk annyira dörzsölt meg nem voltam, hogy tudjam, csak a gyermekágy miatt ott töltött napokért kell majd fizetnem, ezért 1 éjszakára visszakértem magam nem fizetősbe, de aztán a főnővér helyrerakott és volt egy estém amikor csak enyém volt a 2 ágyas szoba. Utána meg egy kínai nő lett a szobatársam az utolsó estére, akinek eleve 2 kübli levest hozott a férje, már a szülőszoba után aztán éjjel 1kor még telefonált az asszony – onnan tudom hogy ekkor, mert én épp Zsebietetést fejeztem be akkor -, s 5-kor beállított a pasi egy újabb adaggal. A levesek főleg tésztásak, meg fura állagú nudlisak voltak, mindenféle színben (akad rózsaszín is!), de a szaguk az tök egyforma volt és szépen belengte a szobát.

Amúgy volt egy szobatársam, akiről a végén derült ki, hogy a sógorom a férje kollégája volt, s ismeri a húgomat is. Miután elment azt is megtudtam, hogy ráadásul Szadán laknak! Adtam neki névjegykártyát, remélem kapcsolatba lép velem, mert eléggé szívesen elbeszélgetnék vele pár dologról:)

A csecsemősöknél pedig már tudtam, hogy azonnal rá kell magam állítani a fejőgépre, hogy amíg Zsebi nem is tud szopni, a tejtermelés beinduljon. Így igazából már a második naptól kapott anyatejet az infúzió meg a táp mellé, mert mindenki azon igyekezett, hogy nehogy súlyt veszítsen a kicsi, aztán már szinte csak anyatejet kapott, igaz főleg lefejtet, üvegből. A szoptatáshoz persze nála fokozottabban kellett a bimbóvédő, először normált adtak a gyógyszertárban, aztán nem voltak hajlandók másnap visszacserélni, mivel már lezárták a számítógépen a leltárat, pénztárat, úgyhogy megvettem a kisebbet (szóval eladó egy bontatlan Avent Standard 2db-os bimbóvédő, ha valakit érdekel). Mert éreztem, hogy ha nekiállok komolyabban vitatkozni a gyógyszerészekkel akkor elbőgöm magam, mert a hormonjaim nem állnak jót magukért. Sőt azt is kihasználtam, hogy akár 5 órát is alhattam éjszaka, mert 1 etetésre (hála a tartalékoknak), beadtam éjszakára a csecsemősökhöz a kissrácot, mert tudtam, hogy erre itthon úgyse lesz lehetőségem.

Igazából most elégedettebb voltam mindennel, mint az első alkalommal, pedig akkor se nagyon panaszkodtam. Zsebinek hála mindenki nagyon igyekezett és a segítségemre volt.

Hasonlók

1 Comment