Szöveges értékelés

Szóval azért az elmúlt egy hónapban Zsebi hatalmasat fejlődött. A 6. hónapban mutatkozó súly visszaesést tuti bepótolta, csak rá kell nézni, látszik, hogy kerekedett. Majd valamikor eljutunk mérésre is, talán, bár most már nem kötelező elmenni, nincsenek oltások, felmérések, s a védőnő se jár felénk már hónapok óta.

Mindenesetre a kissrác most már jókat mozog, forgolászik, nyúlkál, fogdos, a kezében gyönyörködik. Igazi betűfaló, ugyanis karnyújtásnyi távolságban lévő papírokat azonnal észreveszi és ha teheti a szájába tömi. Fél másodperc alatt megcsócsálta a múltkor a telefonszámlát, csekkestül, borítékostul egyben ennyi idő alatt benyálazta és elbomlasztotta a sarkát.

Nála a kajagate ott tart, hogy a gyümölcsökért nem rajong (az almát próbáltuk reszelve, turmixolva, főzve, sütve és katasztrófa volt), barackkal se volt hajlandó megismerkedni, de a banán néha lecsúszik. Viszont a zöldségek, azok kb. minden változatban jöhetnek. Sárgarépa-fehérrépa-krumpli trió levesből már nagyon megy, mint ahogy a cukkini-krumpli is. Múlt hét nagy sztárja az édesburgonya volt, azt hidegen-melegen, még uzsonnára is simán betermelte. Egyedül a paradicsom-burgonya nem jött be, de végülis nem hülye a gyerek, a paradicsom van, ahol gyümölcsnek számít, márpedig őt gyümölccsel nem lehet kicselezni.

Persze még nem eszik óriási mennyiségeket (egy édesburgonyából 4 kaja jött ki, úgyhogy így nem is annyira drága kaja), néha ha olyan kedve van, akkor este Sinlacból tud sokat betermelni. S amit még nem sikerült elérni, hogy igyon is valami mást az anyatejen kívül.

Alvás napközben rapszodikus, inkább délelőtt szokott, mint délután, de este ha nincsenek frontok általában 1x ébred fel. Mert aztán frontokra meg extrán érzékeny, nem csak a hidegre, mint anno Babszem, hanem a melegre is.

A hónap pedig képekben.

Hasonlók

1 Comment