Gyorsan

És akkor elteltek a napok. A tiszavasvári tartózkodás végére három napra megérkezett az ember is. Szerda kora este jött és szombaton délután autóztunk haza. A fiúk nagyon örültek neki, megint csak le se lehetett vakarni őket az apjukról. Pénteken elmentünk Babszemmel moziba a Jégkorszak 4-re, amit 3D-ben adtak, úgyhogy kellett neki szemüveget venni, ami kicsit nyomta a fülét. Amúgy eddig ez volt a leggyengébb része a sorozatnak, én amint megnéztem el is felejtettem, meglepett, hogy később amikor Babszem mesélt róla a mamának mennyi mindenre emlékezett belőle. Az ember eléggé aggódott, hogy mit fog szólni Zsebi, hogy ő alig érkezett meg és máris mind a 3-an eltűnünk pár órára, de szerencsére szinte észre se vette a nagyiék eléggé lekötötték.

Vasárnap aztán kimentünk Szadára, jártak ott Eszterék is, volt eső, a gyerekek pancsoltak a medencében, szedtünk a termésekből, sok mindent azért nem csináltunk, főleg a locsolás volt a lényeg. A szomszéd nénitől kaptunk barack befőttet, mert az ember mondta neki, hogy szedjen nyugodtan ő meg úgy érezte, hogy ha már a gyerekek frissen nem ehetnek belőle csinál nekik kompótban és odaadja. Szerencsére már előre készültünk erre és vittünk üres üvegeket cserébe:)

Azóta pedig itthon vagyunk, nagyjából nyugiban, a fiúk élvezik a megszokott környezetet. Zsebi kicsit nehezen szokott vissza arra, hogy kiságyban kell aludnia, a nagyiéknál övé volt ugyanis a kanapé, amin általában keresztben-kasul fetrengett. Sokat ácsorog, szeret kint lenni a folyosón, mászkálni, meg a korlát mellett felállni, már Tiszavasváriban is az ágyon néha ha a vállamba kapaszkodva felállt elengedte magát, de egy másodpercen belül leült, viszont nagyon okosan tudta, hogy ott nem történhet baja, úgyhogy mindig a kanapén gyakorolta ezt. Zsebi nagyon jól tud kommunikálni, bólogat, ha eldöntendő kérdést kap, többnyire tényleg azt fejezi ki, hogy igen. A nemre való fejrázást még igazából bulinak érzi, mert akkor gondolom kicsit zizi lesz a feje, ugyanis mindig nagyokat nevet közben, míg nemet int. Meg persze ő is mutogat, mint annak idején Babszem és elég jól kiköveteli amit akar. Nagyon ügyesen iszik nem csak pohárból, de műanyag palackból is. Mármint az ivással nincs gondja, csak tartani kell neki a tárgyat, amiből iszik.

Hasonlók