Kábelbarát

Már pár éve próbálkoztunk azzal, hogy lecseréljük a netünket valami gyorsabbra, de mindig megkaptuk, hogy bár hirdetik a címünkre a T-home-nál a szélesebb sávot, az ADSL-ünk nem bírja. Most viszont végre kiderült, hogy csak át kell térni kábelre, ami igazán nem kerül semmibe.

Első körben múlt pénteken jött ki egy pasi, délután, hogy elintézze a netváltást. Mivel én éppen akkor a várost jártam, de a nagyi itthon volt, sőt az ember is korábban hazajött, várták őt. Aki azonban péntek délután már nagyon nem akart dolgozni, megnézte, hogy sokat kéne kábelezni, az első emeletről felhúzni, meg itt bent is fúrni, hogy a konyhába jusson ki a delej (mert nekünk ugye ott van a központ:), sötét is volt meg esett a hó, szóval elég hamar elment azzal, hogy legyen valami új időpont, lehetőleg nappal.

Csütörtök reggel 8 és 10 közöttre kértem hát a következő randit. A kábeles meg is érkezett időben, körbenézett, hümmögött, persze más volt mint pénteken, akivel nem beszélt, de azt mondta 10 perces munka lesz csak, semmi gond. Kitalálta, hogy a legkevesebb a munkája úgy, ha az ablak mellett hozza be a kábelt, mert akkor itt bent nem kell zsinóroznia. Hozta a fúróját, de elsőre beletörte az ablak melletti falba. Másodszorra már sikerült neki. Utána meg már tényleg minden ment gyorsan és fél óra alatt végzett. Szóval lett gyors netünk, kábelen.

Hasonlók