Jobbulást

Eljött hát megint a télnek az a része, amikor elkapja Babszemet valami vírus. Igaz, ez most egész enyhe lefolyásúnak tűnik. Úgy kezdődött, hogy pénteken délután már fújogatta az orrát, mikor jöttünk haza az oviból. Az orrfújás egész hétvégén megmaradt, de semmi más tünetet nem észleltünk a gyereken. Egészen hétfő reggelig, amikor reggeli közben öklendezni kezdett, ami nála gyakran jelzi azt, hogy meg van duzzadva a mandulája, piros a torka vagy hasonló és emiatt nem tud rendesen nyelni. Úgy döntöttünk hát, hogy maradjon itthon. S mivel addigra már Zsebinek is folyt az orra, felhívtam a doktornőt, hogy jöjjön el és vizsgálja meg őket. Amúgy is olyan nyálkás idő volt, hogy még kocsival se lett volna kedvem rendelésre menni, ami hétfőn este van 5 és 7 között, s mindig teli a váró olyankor.

A doktornő mondta, hogy kora délután jön, úgy gondoltam ez biztos 3 felé lesz, a rendelés előtt, de egy jó másfél órával korábban érkezett, 5 perccel azután, hogy Zsebi nagy nehezen elaludt. De neki még akkor is csak átlátszó orrfolyása volt, úgyhogy látatlanban kapott sima orrcseppet, meg a mellkaskrémből neki is adhatok, mondta az orvos. Babszemnek már kezdett a fülére menni kicsit a takony, de nem fájt és láza sem volt, úgyhogy csak antibiotikumos orrcseppet kapott, meg esti köhögésre köptetőt, hogy szakadjon neki fel. Mikor hétfőn az ember hazajött én elmentem és kiváltottam a recepteket. Első este Zsebi nagyon ki akart mindent próbálni, lelkesen hozta be az orrcseppet meg a köptetőt, aminek az a része, hogy kis kupakból lehet inni, nagyon bejött neki. Persze ő csak vizet kapott belőle, de azt kétszer is kért. Aztán első orrba cseppentés után persze megváltoztak a dolgok, annyira már nem is kívánta a másodikat. Szerencsére azonban az orrszívótól nem fél, úgyhogy mindig jól tűri, s rendesen ki lehet tisztítani neki

Úgyhogy a fiúk kidőltek, de szerencsére nem túl vészesen, szóval itthon vannak velem. Persze mindennek tetejébe kedd reggelre már én is erősen fújtam az orromat, sőt tegnap este elég ramatyul voltam, az ember szerint engem jobban ledöntött a vírus, mint a gyerekeket. De azért mára már mindenki jobban érezte magát.

Hasonlók