Balaton nyáron … (3)

A játékokról

Az öt unoka közül igazán ketten tudtak legtöbbet együtt játszani, a két kisebbik lány, Eszti és Adri. Mellőlük többnyire azért szorult ki Babszem, mert túlságosan csajos dolgokat csináltak, amit ő nem értett meg, s nem tudott a történetmeséléshez csatlakozni. Dóri már nagylány, őt általában nem lehetett lekötni és kb. másnaponta gondolta úgy, hogy mi, felnőttek és a kisebb gyerekek korlátozzák őt abban, hogy az életét élhesse. Ó a boldog kamaszkorJ Zsebi meg többnyire mindenütt ott volt és ment bárki után „én is én is” kiáltásokkal nem bírta elviselni, ha bármiből kihagyták.

Első hetekben a lányok néha görkoriztak, ami persze Babszemnek is tetszett, s mivel Eszti szerelése rá is jó volt, nagyon lelkesen próbálkozott. Teljesen egyedül indult neki és nagyon keveset esett, mert azért jó az egyensúlyérzéke. Aztán a görkori láz elmúlt. Utána egy darabig az volt, hogy Babszem sokat bringázott, naponta kétszer is eltekert a strand melletti bazároshoz, ahol játékokat meg különböző gumiszereléseket lehetett kapni. Meg is kérte az apját, hogy majd hozza el neki a zsebpénzét, mert majd vesz magának valamit, de aztán erről később letett.

Visszatérő játék volt még a paparazzizás, amit persze Eszti, meg Adri talált ki, s többnyire abból állt, hogy ők voltak a sztárok, akiknek bujkálniuk kellett a paparazzi elől. Volt, hogy mind bezárkóztak a hátsó szobába, aztán meg négykézláb jöttek előre a teraszra, mert valami alagúton szöktek a fotósok hada elől. A sor végén persze ott volt Zsebi is. Babszem az első kör után kijelentette, hogy ő majd készít egy nagyobb alagutat, ahol állva is el tudnak menekülni. Egy délutánt az autónkba töltöttek, mert akkor 4 keréken léptek meg a paparazzitól. Ott meglepően jól elvoltak, néha helyet cseréltek, hogy ki vezet és olykor „megálltak” enni valamelyik McDonaldsnál.

Labdajátékokból még a röplabda volt a menő, miután egyszer kifeszítettek egy madzagot az első kertben. Aztán meg az, hogy volt a szuperhős Tűzoltólány, aki a focival le tudta szedni a tujákon fenn akadt strandlabdákat. Ez először csak véletlenül fordult elő, mint a röplabda folyománya, aztán már direkt erre utaztak. Többnyire Adri volt a tűzoltólány, aki a hívást nagyon komolyan, felkészülve várta a lugasban. A leghangosabban pedig többnyire Zsebi kiabált.

De persze volt még a szokásos tollasozás, vízi pisztolyozás, focizás meg piknikezés a parton.

Hasonlók