Felkészültünk?

Ma délután megvettük az utolsó két dolgot, ami még hiányzott (szerintünk) az iskolakezdéshez: ünneplős nadrágot (végül egy sötétkék vászonnadrág lett belőle mert fekete műanyagot nem akartam venni, s nem láttam annyira fekete farmert se sehol, ami elment volna) és iskolatáskát.

A két oldalas lista nagy részét persze mi is egy Tesco bevásárlással tudtuk le, aztán jött a Decathlon, ahol tornafelszerelést szereztük be, meg két pár cipőt. Cipőt vettünk persze Zsebinek is, s nem csak azért, mert állandóan azt kiabálta, hogy nekem is és 30-as cipőket akart próbálni, de hát ő is indult dolgozni, s már csodájára járnak a benti papucsának a gondozónők, mert olyan, mintha mezítláb lenne. Ünneplős inget még Tiszavasváriban vettünk, abból akkora méretet, hogy kényelmes legyen még akár jövőre is. Aztán a listán szerepeltek olyan dolgok, amikről a Tesco nem tudott, mint pl. 12-es ecset, tükör, pálcikák, logikai lapok stb.. De bíztam abban, hogy a helyi kis írószer, ahol mindig évkezdésnél nagy a forgalom és tovább vannak nyitva mint máskor, majd kisegít. S valóban, ma bementem, egy hölgy azonnal segített nekem én olvastam a listát ő meg azonnal pakolta a kosaramba, amit kértem. Zsebi itt is választhatott magának füzetet, mert neki is kell üzenőnek a bölcsibe és először az autósat mondta, de aztán mégis inkább a cicásra voksolt.

Iskolatáska végül Budmil lett, fekete, bár mi ajánlgattuk Babszemnek a kék focisat, de ő ragaszkodott a sötétebbhez és versenyautóshoz.

Tankönyveket már hétfőn átvettük, azokat ugye ingyen kaptuk. Augusztus közepén az ebédet is befizettük (az ember elment a számláért én meg átutaltam). Cégtől kaptam iskolakezdési támogatást, anyuék meg elküldték a múlt hónapban megvett tolltartót, ami tegnap meg is érkezett. De valóban, még így is elég komoly összegeket kellett kifizetni. Pedig nem vettük meg a 42 ezres Lego iskolatáskát.

Úgyhogy most már Babszem is megnyugodhatott, 3 nappal szeptember 2 előtt készen vagyunk. Sőt, holnap reggel igyekszünk időben felkelni és a nagy fiúk tesznek egy próbafutamot a suliba, hogy mégis mennyi ideig tart felébredni, mikor kell elindulniuk hétfőn reggel, hogy odaérjenek 1/2 8 és 3/4 8 között az évnyitóra.

 

 

Hasonlók