Könyv, toll, tinta, ceruza

rontom-bontom,
kezdődik az iskola,
csak aszondom.”

(Weöres Sándor: Kezdődik az iskola)

Ma reggel a fiúk elmentek iskolába. Volt ünnepély, ami után még ott maradhattak a szülők segíteni átöltözni, aztán az első b-sek magukra maradtak a tanárnénikkel. Babszemmel végül apa ment el, mert Zsebi még aludt és nehezen tudtuk volna összehozni a reggelt másként. Kicsit lelkiismeret furdalásom is van, hogy mégis micsoda anya vagyok, hogy nem én kísértem az első iskolai napjára a nagy fiamat. Előző nap még Zalánékkal is meg lett beszélve, hogy együtt indulnak, persze kicsit késésben voltunk, már felcsörgetett a Barbi (Zsebi erre ébredt, nagy örömmel, ült fel az ágyban és azt mondta: “Pizza! pizza!”), de épp akkor léptek ki az ajtón. Az ünnepség nem volt hosszú, de Babszemet kicsit megijesztette, mert utána elsírta magát, hogy nem akar az iskolában maradni. Aztán délutánra már jó kedve volt, mire érte mentem.

iskola1s

Az első héten nemcsak, hogy 1 órától már el lehet vinni a gyerekeket, de még be is lehet menni az osztályhoz, mert később majd le kell adni őket a kapunál és ott is kapjuk meg a fiatalokat, csak szülői esetén mehetünk be (ami amúgy már szerdán lesz).

iskola2s

Utána pedig elmentünk busszal a cukrászdába, de előtte rendesen vettünk jegyet is, mert most már Babszemnek is fizetős a BKV.

 

Hasonlók