Kémény

Függetlenül attól, hogy most már van fűtésünk és működik az egész még nem hivatalos ám. Mert ha a rendes úton mentünk volna, előbb engedélyeztetni meg ilyenek, akkor hetekig vándorolhatna a kérelem a bürokrácia útvesztőjében, s még fagyoskodhatnánk. Na jó, most a fagyoskodás nem konkrétan értendő, hisz ma is 24 fok volt! De legalábbis így fordítva, hogy előbb megtörtént a beszerelés, majd a szakik után szép sorban jönnek az enyhén megolajozott kerekekkel működő hivatalos emberkék, azért jobban jártunk. Plusz valamennyit spóroltunk is. Persze a hivatalos árakat nem tudom, mert erről csak mendemondákat tudunk és nem néztünk utána, mert igazán kényelmes megoldás volt úgy dönteni, hogy jöjjön a Csaba & co. és rendezze el a kényes ügyeket. Mindenesetre múlt héten felhívott a kéményseprő, hogy majd jön egy kolléga, aki beméri a kéményt, vagy mit. Kedden 9 és 12 között fognak érkezni. Úgyhogy én tegnap miután leadtam Zsebi t bölcsibe elmentem bevásárolni, aztán visszarohantam miután hazaértem a pelenkákért amit kifizettem, majd jól a DM-ben hagytam és igyekeztem, hogy 9-re itthon legyek. Majd betettem a mosást, meg mosogattam, könyveket pakoltam stb. De persze a kéményseprők nem jöttek. Közben intéztem azt is, hogy a legfelső szinten legyen nyitva az ajtó, mert úgy tudnak bejutni a kéményhez.

Aztán végül 1 óra körül telefonáltam a munkahelyemre, hogy ma már nem megyek be, mert még nincsenek itt a kéményseprők viszont nekem fél 3-ig tart a törzsidőm, szóval nincs értelme. Aztán 2 után pár perccel megérkezett a kéményseprő, majd nettó 8 perc alatt elintézte amit kellett. De nekem egy szabim bánta, amiből már nincs túl sok.

De megint egyet előreléptünk, majd jön a mi kéményseprőnk aki itt dolgozott és hozza a szakvéleményét, majd szólhatok a gázosnak, hogy tervezzen és engedélyezzen minket. Lehet karácsonyra már hivatalosan is lesz fűtésünk.

Hasonlók