A klasszikusok

Mindig is nagy dilemma volt, hogy mégis, milyen típusú filmek azok, amire már elég érett Babszem. Igazából egész későn kezdett el nagy filmeket nézni, sokáig elég volt neki ugye Shaun, Thomas, Roary meg amit még találtunk a Youtube-on. Aztán az egész estés Thomasok, majd a Disney rajzfilmek, amik közül gyakran sokadik rábeszélésre nézte meg mondjuk a Némo nyomában-t, vagy a Hihetetlen családot, a WALLE-t, az Így neveld a sárkányodat, Karácsony Artúrt stb., mik aztán egy időre nagy kedvencek lettek. Jókat mosolyogtunk, amikor egy-egy unokatestvérekkel közös nyaralás alatt Babszem volt az, aki a Barbie hercegnős meséket képes volt újra és újra megnézni, merthogy itthon olyanokat nem lát.

Miután idén nyáron már Jumanjit is néztek együtt a nagyokkal, meg Artúr és a villangókat, meg rákapott a Mentőbotos Transformers-re, úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy Babszem megnézze a Csillagok háborúját és folytatásait (természetesen az eredeti trilógiáról van szó). Igazából mindig is a fejemet vakartam, amikor olvastam, hogy 3-4 éves gyerekek kedvenc filmje, mert oké az űrhajók meg minden, de a három klasszikus részben azért vannak durva dolgok. Például teljesen hiteltelennek tartottam, Tony Parson Apa és fia című könyvében, hogy a 3 éves fia állandóan ezeket a filmeket nézi, meg rohamosztagos játékai vannak. Babszem akkoriba fel se fogta volna az egészet, vagy rosszat álmodik tőlük.De lehet, hogy csak én vagyok nagyon óvó szülő, mert pl. ugye Zalán már 3 és fél évesen Bud Spencer volt farsangon, de az én fiam még sose látta a Különben dühbe jövünk-öt (nagy előnye annak, hogy nincs tévénk:), de még nagy rajongóként is úgy gondoltam, hogy Babszem kis lelkét megfeküdné ez a filmtrilógia.

Aztán nagy beharangozások után, mert el kellett mesélni, mennyire szeretjük a filmet, végül augusztus végén megnéztük a Csillagok háborúját. Ami a sivatagi bóklászást eltekintve nagyon tetszett. Főleg az űrben játszódó jeleneteket szerette meg. Mivel utána még elő is került az X-Wing játék, s nekiállt annak ez egész sokáig kielégítette Babszemet. Múlt hét végén sorra került a Birodalom visszavág is, mert már rágta a fülünket a folytatásért, ami persze annyira nem jött be neki (de azért a héten még egyszer megnézte), mert kevés volt az űrcsata és a sok dráma még nem kötötte le, plusz ugye annyira nem is pozitív a végkifejlet, úgyhogy megígértük, ezen a hétvégén megnézheti a trilógia záró darabját.Láthatólag a film első harmada eléggé meglepte, bár felkészítettük, hogy lesznek benne szörnyek, meg mindenképp úgy akartuk most is, hogy valaki mindig legyen mellette, hogy tudjon magyarázni, meg megnyugtatni. De aztán szerencsére miután a csapat eljött a Tatooine-ról, már minden sokkal jobban tetszett neki. S igazán rájöttem, hogy látom értelmét az Ewokoknak is, teljesen feledtetik Jabba és körének undorító voltát, főleg mondjuk 7 éveseknél.

A film után Babszem természetesen teljesen fel volt dobva, szerintem a következő hetekben párszor még megnézi a Jedit (az elejét gondolom majd átugorja), s ismét nagyobb erőkkel fogja belevetni magát az X-wing pilótaképzésbe is.

Hasonlók