Ha hó akkor…

Az úgy volt, hogy az új főnéninél be lett osztva, ki mikor kerül majd sorra, hogy elbeszélgessen vele a munkájáról. Elsőre kicsit meg is voltam sértődve, hogy utolsó lettem, a második hét végére egy pénteki napra (január 24-re) jutottam én. Csakhogy közben neki mindenfelé mennie kellett, épp nem a beosztottjaival, hanem a költségvetéssel meg a cég felsőbb vezetőivel volt mindenféle randija. Meg ugye építészekkel, mert hát terveződik ám az új otthona a gyárnak is. Végül majdnem mindenkinél újratervezésre került a sor, úgyhogy a végén a középmezőnybe kerültem, kb. annyian voltak előttem, mint utánam. Dboss amúgy nagyon kedves, közvetlen, a jövő jobban foglalkoztatja, úgy van vele, hogy ha valami működik, abba minek piszkáljon bele ezt a rövid időt (2 év talán) guggolva is kibírjuk a jelen körülmények között, a jövő az sokkal fontosabb, majd ha eljutunk odáig akkor jönnek a reformok. Kisebb feladatokat kaptam, jeleztem hogy hova szeretnék tanulmányi útra menni, azt támogatja, szóval munkaügyben nincs para.

Olvasónaplót is hanyagoltam mostanában, viszont közben indítottunk Brigivel egy új podcastot. Popkult, csajok, satöbbi címmel, tervek szerint kéthetente fogunk jelentkezni hanganyaggal.

Gyerekekkel sincs gond, bár kicsit betegeskedtek. Babszem már korábban megbeszélte a nagyival, hogy legközelebb majd úgy jön fel, hogy csütörtökön el tudjon menni és megnézni az edzését. Közben pedig január 25-re egy edzőmeccsre is beválogatták, úgyhogy teszvesz néni jött, pénteken otthon maradt mind a két fiú, mert Babszem kicsit orrfolyós volt, Zsebinek pedig már meg lett ígérve, hogy a nagyival lehet. Még a doktornénit is kihívtam, aki fel is írt antibiotikumot, hiszen a srácok már vagy két hete voltak felváltva ilyen enyhén beteg, de láztalan állapotban. Szombaton aztán én meg a kicsi otthon maradtunk, a többiek Zalánnal együtt elmentek Nagysápra focizni. A dolog persze csalódás volt, mert Babszem csak 2×5 percet játszott, mert annyi gyereket vittek magukkal, hogy nem sok idő jutott egyénekre. Kivéve Zalánt, mert ő kapus végén minden meccsen védett. Hétfőn nem volt iskola, viszont addigra Tiszavasváriba már nagy hó esett, a fiúk meg vágyakozva nézték a nagypapa által küldött képeket a havas háttér előtt madáretetőt ellepő cinkékről. Úgyhogy mivel igazolásunk volt, én meg elintéztem a munkahelyi dolgaimat a hét első két napján, szerdától szabit vettem ki és lejöttünk vidékre. A fiúk nagy örömére a hó megvárta őket, úgyhogy volt szánkózás, hócsata, snowboardozás, hóember építés.

Jövő héten lesz szülői értekezlet megkapjuk a félévi értékelést, meg jön a farsang. Babszem már ősszel kijelentette, hogy Luke Skywalker akar lenni és nem változtatott a véleményén. Csak ő még a 4-5 rész Luke-ja lesz, kék fénykarddal és pisztollyal felszerelkezve:)

Hasonlók