Készülődés

A karácsonyi készülődés legkönnyebb része, hogy kicserélem a blogom külsejét már hamar megtörtént. De még az adventi naptárak is elkészültek időben.

Tavaly 2 dolgot csináltam jól: 1. megvettem a Tchibo-féle kész zsákokat és 2. felírtam, hogy hova pakoltam el őket! Úgyhogy amikor november 30-án visszajöttünk a Deberecen-Tiszavasvári turnéról, csak elő kellett vennem és megtöltenem. Idén a klasszikus Lego Adventi naptárral és cukor-csoki-Kinder tojás váltogatásával töltöttem amúgy fel őket. Egy naptárat vettünk és abból minden második nap mind a ketten kapnak. Igyekeztem úgy pakolni, hogy egyformán jusson minifig mindkét fiúnak. Erre kiderült, hogy most inkább az összepakolós dolgok a favoritok.

Mivel az oviban is nagyban folyik a karácsonyi készülődés (szintén van adventi naptárjuk, volt télapó, holnap mézeskalácsot sütnek), Zsebi nagyon be van indulva az ünnepekre. Persze azt máris sajnálja, hogy a Mikulás már csak egy év múlva fog jönni újra. De énekel dalokat, többnyire Babszemmel együtt, van pár, amit mind a két fiú tud és együtt dalolják. A “Nótás Mikulás”-t nem ismerem, a dallamát egyikük se tudja jól átadni és a végén mindig összevesznek, hogy “haza így ballag” vagy “haza úgy ballag” van:)

A héten keddet-szerdát kivettem szabinak (csodás mód még mindig van 2 napom, pedig év elején azt hittem, hamar a végére fogok járni a szabadságaimnak). Először elmentem még utolsó köröket futni boltokba (de még lesz egy utolsó utáni jövő héten, ahogy elnézem) azokért a dolgokért, amiket interneten nem tudtam megrendelni. Ma pedig a gyerekek szobájában csináltam egy kis rendet, átpakoltam a szekrényt és a sarokban lévő ide szórunk minden felesleget kupacot. Igazából ha minden héten lehetne 1 napot egyedül úgy eltölteni itthon, hogy 1-1 problémás területre fókuszálok, még rend is lehetne a lakásban.

Hasonlók