2014 végére

A december úgy eltelt, mintha nem is lett volna. Pedig mennyi minden történt, de rendszerint, miután novemberben jól kiírtam magamat, az év utolsó hónapjára elfogyott a lendület. Amúgy elég sűrűre sikerült az év vége, de persze akkor is, lehettem volna rendesebb. A család már megfeddett emiatt.

Karácsony előtt végül elkiabáltam, hogy nekem majd úgyis január végén-februárban lesznek betegek a gyerekeim, ugyanis Babszem még a téli szünet előtt mégis beadta a kulcsot. Mondjuk tőle szokatlan módon szerda este (december 17) hányt, pedig csak másnap lett volna a suliban az osztálykarácsony, ahol össze-vissza szoktak enni a gyerekek. Így aztán a tanév utolsó két napját mégis itthon töltötte. Csütörtökön még én, pénteken meg már a nagyi vigyázott rá, aki azért jött, hogy szombaton vigye magával az unokákat, vonattal. Mivel csak szerdán volt hányás, csütörtök meg péntek csak diétával meg lábadozással telt, a terv továbbra is maradt, csak éppen az ember vitte le őket autóval és még aznap vissza is jött. Én szombaton és hétfőn még dolgoztam, úgyhogy csak 23-án ebédre értünk le Tiszavasváriba. Ahol már állt a fa, úgyhogy délután fel is díszítettük. A közös díszítés nagyon bejött a srácoknak, ráadásul majdnem sikerült igazi karácsonyi tradíciót is létrehozni. Ugyanis csakúgy mint tavaly, gond volt a vízzel és teszvesz néni is, csakúgy mint tavaly még be akarta csavartatni a haját, hogy az ünnepre jól álljon. Előző évben ugyanis a mosogatógép mögött kezdett el folyni a víz valamelyik csőből, idén meg pár órára nem volt víz, mert valaki elütötte a szomszéd utcában lévő tűzcsapot. S 2013-ban a fa díszítésénél jól látható amint a nagyi hajában hajcsavarók vannak. De ez utóbbi elmaradt, úgyhogy kell majd keresni valami egyéb karácsonyi visszatérő motívumot.

Az ünnep második napján pedig leutaztunk Kanizsára, s ott is maradtunk újévig. Csak az embernek kellett 1-jén feljönnie, mert ő már január 2-3 alatt dolgozott. Kanizsán volt szerencsénk egy kis hóhoz, úgyhogy volt hógolyózás és ugyan Szilveszterkor megígértük a srácoknak, hogy fent maradhatnak éjfélig, meg a tűzijátékokig, de nem bírták addig, 11 után kidőltek. Mondjuk addig is láttak elég rakétázást. Sőt éjfélkor először még egyedül pezsgőztem, ugyanis az ember is bealudt.

Hasonlók