Zsindely I. + hőszigetelés

Úgy volt, hogy az útra hozatok kavicsot még valamikor januárban, aztán az elmaradt (én ugyan beszéltem Norbival, aki bontotta a házat, de neki mégse volt fontos, aztán meg nekem sem). De ugye a szellőztető szereléskor szembe szomszéd út fétise éppen kifakadt, meg tényleg eléggé vályús volt az út, úgyhogy hozattam kavicsot az útra a helyi vállalkozóval. Ez végül szerdán történt meg, ennek kapcsán megismerkedtem a felső szomszédokkal is, vagyis csak a Timivel. Jó szomszéd lesz, tetszik 😀

Na szerdán hozták a kavicsot, és a “tőzsgyökeres szadai vagyok” bobcat-es srác nagyon szépen elterítette mind  12 m3- t. Tényleg jó lett. Közben meg tájékozódtam a helyi telkekről: a kinézett gyömölcsős telek tulajdonosai a kamazosnak rokonai (kb valami unokatesónyira), így tudta hogy tavaly nem adták oda 5+5M -ért, az meg sok nekem. Ja meg a vadász ház az ügyvéd úré, aki megvette az erdőt, ahol régen a piros turista útvonal volt. Na az már nem lesz.

Lobó a feljavított úttal:

A héten nem zsindelyeztek, mert várták az elmüst aki hétfőn jön, meg hétfőn jön a villanyszerelő is, úgyhogy bent dolgoztak inkább. Még ma is (15-én), meg holnap is mennek. Ők nem tartanak munka szombatot, azaz sose cserélnek, de az ünnepeket se nagyon tartják. A fölső szint már nagyon készen van, sok-sok-sok kőzetgyapot bent a manzárdban, fönn a párazáró fólia és a plafonhoz is a lécezés. Nagyon jól néz ki már fent. És a hálóban bent van a tető ablak is, teljesen jó világos volt a szoba.

Jöjjenek a képek, a halónk:

Gyerekek hálószobája (majd csak jövő héten lesz bent a tető ablak, de akkor ez is nagyon világos lesz):

ja, a Lobó szobor az nem lesz ott a végleges verzióban 🙂

Játszószoba (Lobó biztos a Candy Crash 2788dik “új” pályáját tolja):

Játszó újra, zavaró objektumok nélkül:), fóliával, puhakővel:

Én, amint fotózok a magasban:

Nappali, na innen elfogyott a sok közetgyapot, meg ott a konyha is, amint éppen nézi Lobó, itt a falakban már végig bent a hőszigetelés:

Hátsó tető zsindellyel:

Meglepően jól néz ki, és ugye ez északi fal, elég is ide ennyi ablak.

A front oldal, zsindelyre várva:

 

És ma Lobó megismerkedett a szerkezet építőkkel 🙂 Szimpatikus srácok, szépen szertartásosan hazamenetel előtt egy kávé+cigire összegyűltek a nappaliban. Mi meg tök füstösek lettünk 🙂

 

 

 

 

Hasonlók