Polcok 0.4

A manzárd tető alá végig polcok voltak/vannak tervezve. Ehhez még januárban megvettem a faanyagot, de idő nem nagyon volt rá, meg mindig volt valami fontosabb. De elkészült a polcok első fele, amit a gyerekek nagy örömmel vettek birtokba. Mindkettő élvezte hogy van kis saját helye, amire azt pakol amit akar:

Edi: alulra csak az én kezem fér be, ott fognak a plüssök aludni (na jó, nem ott aludtak aztán).

Kazi: olyan tudományosnak néz ki a polcom (az a földgömbös szekció az övé).

Ott van a póker készlet, amit szoktak ketten is néha játszani, meg a pénzes ládikák, és az aktuális olvasmányok/esti mese könyvek is. Meg egy áfonya 🙂

A redőny már le van eresztve napközben, mert különben a nap nagyon felmelegíti a szobát. Túl jó a benapozása ennek a szobának 🙂

Napkollektor szépen termel, eddig a héten minden nap megvolt az 51-53 fokos víz. Mondjuk elég buta a rendszer, mert este 8kor még meleg fönt a napkollektor, olyan 26 fokos. Este gyerekeknek kiengedünk ~120l vizet, akkor a friss hideg víz (kb 14 fokos) eléri az alsó hőmérőt: erre bekapcsol, hogy hohó, fönt melegebb van, hozzuk le azt. De nem ez fog történni, hanem lehűti a tartály tetéjben lévő vizet is 🙂 Úgyhogy fürdés előtt/alatt ki van kapcsolva.

Nézegettem a szivattyút, olyan 80W-ot fogyaszt, kb. 7-16 -ig megy, azaz kb 9 órát teker, az olyan 0,7kWh -ért megvan a melegvíz. Olyan 40Ft körül van 1 kWh, azaz 30Ft-ból megvan a melegvíz naponta. Most. Télen viszont durván drága a fűtőpatronos mód 🙂 Olyan 4-8kWh volt egy téli napon.

 

Hasonlók