Fogadóóra

Ma délutánra volt hirdetve az elsősök első fogadóórája. Azt írták az üzenőfüzetbe, hogy 1/2 5-től 6-ig fog tartani, de persze a gyerekeket haza kell vinni, mert nem tudnak nekik ügyeletet biztosítani addig. Mondjuk ez minket nem zavart, mert nem vettük eddig se igénybe az ügyeletet. Szóval megbeszéltük, hogy Babszem elmegy focizni, Zalánékkal, az ember jön a sulihoz és hazaviszi Zsebit, aztán majd ha vége van és én is visszaértem, elmegy a sportolókért. Végül valamikor 5 óra előtt értem oda a teremhez, én voltam kb. a hetedik. Az első ember elég hosszan bent volt, mint kiderült, mert ő volt az SZMK-s, s megbeszélték a karácsonyi meg télapós dolgokat is. Utána bíztatóan a következő páros alig 10 percet volt benn. Bár az előttem lévő anyuka elment, illetve voltak, akik közben elmentek a nagyobb gyerekek osztályához, s még ott is végeztek (egynek “foglaltam” mögöttem a helyet). Végül fél hét előtt mentem be én a terembe, s nem voltam benn 10 percet se, úgyhogy mosolyogva fogadott még a kint lévő 5 (6?) anyuka, akiktől már köszöntek úgy el, hogy Jó éjszakát!

Babszemről az általános vélemény, hogy aranyos, okos, kicsit álmodozó, ezért néha nem figyel, de amúgy nagyon értelmes, jószívű, segítőkész és hatalmas igazságérzete van. Plusz mindig csinos és vigyáz a cuccaira (ami tényleg így van, ahhoz képest, ahogy itthon bánik a dolgaival, még sose hagyott el semmit a suliban, úszáson, edzésen, tornán, mindig elpakol maga után és hiánytalanul hazahozza a dolgait stb.). Szeret énekkarra járni és a tanulmányaival semmi gond nincs, igazából élvezi a feladatokat.  Még a tornatanárnéni panaszkodott rá azért, mert nem mindig követi az utasításokat és néha lemarad órán. Ez talán a focinak hála javulni fog, de azért mondtuk neki, hogy figyeljen kicsit jobban. Azért a kedvencem az volt, hogy azt mondta a tanítónéni, hogy mindig nagyon csinos 🙂 (Egyébként miután az első új nadrágját szeptemberben a második napon elszakította, tényleg arra is nagyon vigyáz, hogy rendben legyen ami rajta van).

Úgyhogy bár nem szokott sokat mesélni az iskoláról Babszem, mivel nem volt semmi látható zavar és tiltakozás az ellen, hogy mennie kelljen, jól sejtettük, igazából jól érzi magát ott. S ezt úgy látom, a tanárnénik is meghálálják. Valószínűleg az álmodozás miatt kap néha-néha felhős napocskát: mert olyankor nem figyel arra, ami a feladata lenne.

Hasonlók