Estrich

Úgy volt, hogy szerdán jönnek estrich betonozni, úgyhogy a hónapok óta halogatott korlát vasakat (na jó, igazából először nem akartam átfúrni a vízzáró réteget, aztán nem találtam olyan oszlop tartót ami tetszett és nem volt túl drága, úgyhogy soká alakult ki a végleges megoldás is, ami végülis az lett, hogy átfúrtam a vízzárót és újra tömítettem) nagyon gyorsan kellett felfúrni, és még az időközben tapasztalt kis hibákat a vízzáróban is javítani kellett: vasárnap, hétfőn és kedden este ezt csináltuk, eléggé lóhalálában. Robiék kicsit segítettek a vízzárásban, mert lassan haladtam a többivel 🙂 Kedden este 10:40 -re végeztünk:) Közben meg volt kint Gyula (munka koordinátor, mindenes), aki meg jól lecseszte a Robiékat, hogy miért nincs lerakva az erkélyen a cucc 🙂 Volt nagy kavarás, de szerda reggelre minden elkészült, meg helyreállt a rend is: jöhetett a betonozás.

Na de a betonozóknak bedöglött a gépe, úgyhogy ők majd csak csütörtökön jöttek, de a sóder+cement kiszállítása meg szerda reggelre volt, úgyhogy én vettem át ezeket 🙂 Meg az alsó szomszédnak hallgattam a panaszkodását, hogy ilyen nagy teherautóval ide ne jöjjenek fel. Hát sok teherautó fog még ide feljönni, úgyhogy a viszonyunk csak romlani fog :).

Aztán csütörtökön jöttek, betonoztak. Nem a legjobb csapat volt, ezek annyi energia italt ittak hogy csak na. Meg a Misi panaszkodott rájuk, hogy nagyon csúnyán beszéltek és hangosan.

Lényeg, megvan az estrich beton, tök cool. Száradása kb 4 hét, amire meleg burkolatot (pvc == linóleum) mehet rá. És tényleg nem kopog a fönti járkálás.

Egy helyen lett csak rossz a dolog, a földszinti fürdőben az összefolyót elrontották (vagy a Robiék rontották el, de valaki elrontotta). Hát a vizes utálni fogja mire megjavítja.*

 

* ja, a vizes rontotta el, lecsavarozta csak nem jó magasságban.

Hasonlók