Parkettázás IV.+V.

Hát úgy volt, hogy kaptam még extra napokat a főnökasszonytól, meg minden jó lesz, meg jönnek a szülők is segíteni korlátot készíteni, meg Lobó is szabit vett ki péntekre. Aztán csütörtökön a nagyszülők estek ki betegség miatt, pénteken reggel meg az autó (egy toyota ?!?!) robbant le. Trailerezés a közeli menő szervízbe (szegény toyota elsápadt a szervízben parkoló bmw-ktől, meg a munkafelvevő srác órája is többet ért mint a kocsi 😀 ), bér autó, teljes átszervezés, parkettázás sem haladás. Hát az egy fekete péntek volt 🙂

Családi segítséggel vasárnap negyed kilencre meglett a parketta rakás: a nappalit Lobó ragasztózta, én raktam, és egy-egy sort a srácok is raktak. A korlátépítés az kiesett.

Kedden jött a parkettás bácsi csiszolni, péntek délre végzett, és nagyon megdícsérte. Csiszolás után amúgy tényleg szépen nézett ki, nem nagyon kellett hézagolni. Csak az aljzat meg a ragasztókenés hibák miatt nem volt szép a rakás 🙂 Amúgy elég sok hiba volt a parkettában, mondta is parkettás bácsi hogy a Mátraparkettnek sok a hibása, ő a csurgói parkettát (balagee? 🙂 ) szereti, az jobb, csak ott nem gyártanak lamellát.

Amúgy szépen felcsiszolta, kicsit a széleken azért még dolgozhatott volna 🙂 Meg a hézagolás is több helyen elég gyenge lett szerintem, de mivel tényleg jó a rakás, nem is nagyon kellett hézagolnia.

Hosszú hétvégén az olajozás volt a cél (meg a vízbevezetés, meg a korlát, meg a fürdő, de ezekre esély sem volt, csak már régóta tervben vannak). A bácsi ugye lakkozásra készítette elő a parkettát (ugyan tudta hogy olajozva lesz), de a finom csiszolás után még kellett egy nedves csiszolás is (lakkozás után az első lakkozásnál kijönnek a szőrök, amiket le szoktak csiszolni, majd a második lakkozás már szép sima lesz -> na olajozásnál ilyen nem megy). A nappali maradt a végére, na annak már jól sikerült a nedves csiszolása. Addig azt is tanultam.

Ja, szombaton voltunk megvenni az olajat: 1l olaj 20m2 parkettára elég, 1 rétegben: vettünk 10l-t: 114eFt -ert 🙂 Gyerekekkel ki is számoltuk, ennek már 1 csepje is igen drága (kb 11Ft === 1ml). Folyékony arany 🙂 /a durvva, hogy a lakk még drágább lett volna: ez a parkettázás nagyon drága buli/.

Olajozás már családi munka volt: srácok kenték a széleket, Lobó hengerezte a közepét. Na jó, a nappalit egyedül csináltam 🙂

Tényleg nagyon szép lett, szebb mint amit vártam. És mindenkinek tetszett az olajos eredmény, nincs szag, fényesség, semmilyen probléma.

Néhány kép az olajozásról, a nappaliról még nincs képem 🙁

Lobó + Edi olajoznak (Kazi Gödöllőn focizik ekkor éppen):

Parketta olajozás közben:

 

Lobó szemlézi a kísérleti dolgozó szoba olajozását:

 

Olajozás frissen közelről:

Olajozott parketta másnap (kép alján látszik jól az eltérés a csiszolt nappali és az olajozott közlekedő között):

Szép érett színe lett, csillog és csúszós a felület, azért kopik is, nem olyan kemény/steril mint a lakk. A vízállóság még nem volt tesztelve, de ez még nem végleges állapot, mert jön rá még egy réteg.

Holnap elviekben készre szerelik az áramot, még a víz és a vizes blokkok állnak rosszul.

Hasonlók

2 Comments

  1. jaja, a csurgoi biztos a legjobb 🙂
    amugy mi baja volt a carinanak? Nekem egyszer törtent egy olyan durvasag a corollaval, hogy nem indult es uj akksit kellett venni 😀
    A parketta tenyleg szep, nem ugy, mint a 3000 Ft-os laminalt szutyok nalunk 🙁

  2. Valami önindító baja volt, amúgy az 2 éve is problémás volt egyszer, akkor is javítottak rajta valamit.
    Azért ezt 2 év után újra kell kenni, nem örök az olajozás 🙂