Áram, fűtés, víz

Az elmúlt rövid hét első napján jött Zoli az áramot bekötni. Be is kötötte, felrakta a fűtést is, úgyhogy lett áram és fűtés. Na jó, az éjszakai még nem megy, az lecsapja a biztosítékot, hiányzik az emeleti fürdőből a fűtés, nincs meg több kapcsoló keret, és pár kapcsoló/dugó nincs beszerelve, mert ide már csak akkor akar jönni, ha bent vannak az ajtók 🙂 Ezen nem akadunk fel, áram és fűtés letudva.

Ma voltak a vizesek, víz bekötve. Hát azért nem ez volt a legjobb csapat, amint elmentek fel is szedtem a zuhanyzót, és javítom amit csináltak. És az egyik esőztetőbe úgy becsavarták a csavart, hogy eltört a műanyag felfogató 🙂 Szerencsére többet nem jönnek.

Volt napkollektoros is, javította a csöpögést (jé: ez nincs is beszerelve rendesen), meg beraktak egy rendes visszacsapó szelepet, rögtön nem is kezdett lehűlni a tartályban a víz este. Illetve kaptam egy számot, aki be tudja kötni szabályozással a napkollektor vezérlőbe a fűtőbetétem. És még talán a jövő héten kész is lesz vele. Jó idő volt, úgyhogy lett is 50 fokos vizünk estére.

Víz, melegvíz letudva.

Lehet költözni 🙂

Azért még sokminden van hátra. Volt kint a burkoló, le is burkolta  a lépcső nagyját. Gyorsan megszámoltam mennyi greslap van még, kb mennyi kell, és neccesre jött ki. Felhívtam, hogy szerinte hogy állunk: “hát kb 1-el kevesebb van, jó lenne ha tudnál venni”. He?!?! És ha nem számolom meg akkor majd felhív pénteken (jön pénteken befejezni), hogy elfogyott most azonnal hozzak vagy nem tudja befejezni?

Ja, és a burkolók is beleszartak a saját vízszigetelésükbe. A vizesek is. Pff. Úgyhogy javítom mindkettő után a folyékony fóliát, még jó hogy anno lett véve egy kis adag az erkélyre. Mondjuk oda pont nem kentem ki 🙂

Halad a korlát készítés is. Minden halad 🙂 Matracot is hozza az IKEA, úgyhogy mingyá ottalvás.

 

A parkettázás viszont tényleg jó lett, mindenki megdícsérte eddig. Legutóbb a tetőablakredőnyszerelő. Tényleg jól néz ki na 😀

 

Fűtőtest:

glamox fűtőpanel: https://nordart.hu/glamox-futopanelek/

Tényleg jó: nem olyan mint a régi elektromos fűtés, nem égeti a port, nem izzásig hevíti a fűtőszálat, hanem kicsit fűt, aztán leáll. Frankón nyomja a meleg levegőt (nincs benne ventillátor/mozgó alkatrész, kéményhatással csinálja), illetve hősugárzással is melegít. Kellemes meleget csinál. Heti, napi programot is lehet neki tolni. Ugyan nagy hideg még nem volt, de 20 fokra állítva meleg érzetet adott. Kimondottan hőntartásra van kitalálva, jól hőszigetelt házba. Jó lesz, majd vennem kell mérőt hozzá, mert nagyon kíváncsi vagyok a fogyasztására.

Hasonlók