Ágy

Bútorokkal ugye el vagyunk maradva, ezért Edi keresztapja, aki asztalos, ígért ajándékba a két srácnak ágyat: ők választhattak vagy 5-ből és akkor az ágyat lapraszerelten megkapták házhoz szállítással (köszi Zsolti 🙂 ).

Össze is legóztuk, de a végén kiderült hogy kell hozzá ágyrács, így egy hetet igazából tolódott az ágyfoglalás. Múlt héten aztán összeraktuk, berácsoztuk, azóta imádják a srácok. Csak az ágyat nem ilyen jófajta 24 centis zsákrugós matrachoz tervezték, úgyhogy igen magas, még nekünk sem ér le a lábunk róla:

Amúgy lett hálózat szerelve, így végre be lehet csukni a kazánház ajtaját (eddig ott futott az internet fel a bűnbarlangba, és hát a kábelre tilos volt rázárni 🙂 ), de nagyon érződik hogy egy hideg pont ki lett véve a rendszerből. És a szellőző is “bezárásra” került, akkora a csend így a nappaliban hogy zavaró 🙂

A héten nagyon ment a napkollektor, ugye már hosszabbodnak a nappalok, de még a 60fokos tetőn nagy a hatásfok. Múlt hét szerdán 42, csütörtökön 44, ma is 42 fokos 300 liter vizet csinált. Tegnap nagyon környezetbarát volt a család, mert a fürdés és tusolás lement rámelegítés nélkül. De amúgy meg hétvégén kész katasztrófa: reggeli mosogatáshoz melegített vizet vasárnap lehűtötte 🙁 Ha van nap jó, amúgy szívás. Majd bekötöm ezt is a faelgázosító kazánba 🙂

Áramszámla nov 10 – jan 22-re (kb 2.5 hónap) 125eFt volt, úgy hogy ebben benne az építkezés is. Most kb 1200kWh volt az elmúlt 1 hónap, ez olyan 46eFt: fűtés, melegvíz, sütő, világítás, mosás, gépezés, szellőztetés minden egyben, szar fűtéssel :). Jó lesz ez majd egyszer.

Hasonlók

6 Comments

 1. Iiii, ez 2m hosszusagu agy? Igy vegigeri a [nemtudommelyik] gyerek?

  A faelgazositoval meg nem vagyok kepben: annak kesöbb lesznek kiepitve a fütötestek, meg a csövezes? – Mert most csak elektromos norvegos cucc van, nem? De 🙂 Vagy megse? 🙂

 2. Ja rendes felnőtt ágy, a Kazi ér végig rajta: ~160cm a gyerek 🙂

  Hát az szívás lesz, majd jól felverik az estricht betont, abba belerakjuk a fűtés csövet 🙂 szép lesz 😀
  A kazán meg kintre fog kerülni a melléképületbe, mert a kazánházba nem fér be 😀

 3. Hát ezt azután találtam ki hogy beköltöztünk 🙂 nyilván jobb lett volna előtte betekerni a pár száz méter csövet. Csak akkor még azt hittem, hogy milyen tök jó az elektromos fűtés.
  De ma már nem azt akarom 😀

  CO2 semleges, modern, faelgázosító kazánt szeretnék, temperát padlóval, és radiátor, esetleg a tetőablakoknál fal fűtéssel. Meg mellée egy ~1200 literes tartályt, és akkor kb napi 1 rakat tűz elég a fűtésre, és ha nem süt a nap a melegvízre is.

  valami ilyesmi:
  https://vigas.hu/vigas-kazanok/pellet-faelgazosito-kombinalt-kazanok/vigas-12-dpa-16-kw.html

  Mert a házban már nincs helye a kazánnak, azaz a melléképületbe fog kerülni, és ha nagyon nem akarok kimenni akkor se legyen gond, ezért lenne pelletes is.
  De lehet csak sima faelgáyoístó lesy, napi 1x megrakás belefér. Kell amoygás hidegben is 😀

 4. Van kemenyetek? Mert pl egy jo legfütes se lenne szar. Nalunk eleg jo a kandallo, kar, hogy nem lett elökeszitve neki a legcsövezes (en meg ezt banom utolag).
  De amugy meg jo az elektromos, csak nem szeret erte fizetni az ember 🙂

  Köszi!
  Most meg az van, hogy megjöttek a garazskapuk, nem kertem beszerelest (szerencsere), aztan ki is derült, hogy a motor nem fog odaferni a keresztgerenda miatt (ezt az egyet nem mertem le elözöleg), szoval most garazstetö-tartoszerkezet hekkeles lesz 😀