Haladások

2020 novemberében voltunk itt 2 éve, és hát volt pár igéret, meg a család szeretett volna karácvsonyfát a nappaliba, úgyhogy kellet egy kis haladás a téli szünetre:
1: nappli csak 1x volt lekenve, úgyhogy kellett egy nagy lepakolás, kis csiszolás, és kenés, és ugye 24 óráig nem lehetett rálépni.

Ez okozott némi logisztikai problémát, mert hát a nappali a központ 🙂 De készült egy palló, ami a “konyha” és a lépcső első foka között került lefektetésre, és 1 napig azon kellett járni. Hétköznap este lekentem, reggel mindenki lejött a pallón, meg este felment, és a rákövetkező reggel lehetett először rálépni a parkettára. Közben a wc meg beköltözött a lépcső alá erre a 1.5 napra 🙂

2: A padló elkészülte után, darabokban már a ott volt a könyvespolc egy éve, azt is össze kellett rakni. Családi építés keretében 2-3 nap alatt össze lett rakva. Volt pár kisebb anomália: az egyik polc “eltünt”, de aztán megkerült, csak rossz kupacban volt. Meg az 5mm -s “rés” hátra került ami amúgy előre volt tervezve, így viszont a merevítő miatt kicsit alakítani kellett még hátsó részeken. De jól sikerült, és a könyvek is felfértek rá. A polc is le lett kenve, de csak egyszer.

Parketta és a polc, itt még hiányosan, de már üres a nappali, és szép új a padló:

És mindez így nézett ki karácsonykor:

3: Egy éve pihent már az elszívó is a sarokban, az is felkerült. Elsőre az alap szerelő csomaggal, a flexi csővel, de az nagyon hangos volt, úgyhogy a prémium beszerelő kitt lett a végleges (sima 150s pvc cső, de sokkal jobban hangzik prémium kittnek hívni és drágán eladni). Kintre pedig felkerült a hiper-szuper légtömören ( nem is:) ) záró fali kivezető konyhai elszívóhoz. Ami ugyen tényleg nem légtömören zár, de azért elég jól zár: 40km/h -s szélviharig zárva tart. Ötletes kis cucc, 150Pa a nyitó nyomása, azaz a páraelszívó fújja ki. Aztán egy kis rugós-karos szerkezet kezdi el visszahúzni, és a végén 3 db mágnes zárja és tartja fogva a fémlapos zéróelemet. Tényleg jó, télen ugyan 1-2x befagyott, de ezt remélem egy kis extra hőszigetelés megoldja majd a következő télen. Ez az: https://www.compair-flow.com/flow-star-gts/en/

Konyha az új elszívóval:

4: És mivel 2 éve élünk itt, ezért az első éves komposzt kihordásra került: 12 talicska jó minőségű komposzt került a veteményesben az I.-es ágyásra.

Érett komposzt:

Az I.-es ágyás a feljavítás után, 8-10 cm vastag termőréteg lett rajta, és egy picit le lett szalmázva:

A tavalyi kupac átrakodás előtt, balra amit kihordtam, jobbra hátul pedig az elmúlt 1 évnyi gyűjtés:

és átrakodás után:

Most egy évig megint érik, és aztán megint lesz 12-14 talicska komposztunk 🙂

És még jöjjön pár kép.

Nem igazán volt hó, de azért egy kis téli hangulat egyszer összejött:

Meg készült kis hómber:

és varázsló torony is:

Volt szép vénasszonyos ősz is:

Volt nagyon érdekes napfelkelte (nem photoshop, tényleg ilyen volt):

Meg harmatos fű:

Illetve “olyan magasan” laktunk néha, hogy a falut ellepte a pára(köd), mi pedig felette voltunk, és suliba menet bementünk a levesbe, ahol 50m se volt a látótávolság:

A következő projektek a zsalúzia, ami már gyártásban van, meg a kocsi beálló, meg a kapu, valami kis kertészkedés. Ja, ültettünk gyümölcsfákat magról, meglátjuk mekkora siker lesz.

De nem sietünk, mi is, a ház is itt lesz jövőre is 🙂

Hasonlók