Kezdődik

Persze úgy egy héttel el vagyunk csúszva a kerti munkákkal, mert igazán a 4 napos hétvégén kellett volna nekiesni a dolgoknak, de akkor más programunk volt. Amúgy amikor mentünk Tiszavasváriba, rengeteg traktort láttunk, az ember meg is jegyezte, hogy jellemző, a március közepi szabadságharcot a polgárok robbantották ki. A nép annyira nem ért rá, a parasztoknak akkor kezdődött például a tavaszi földmunka.

Összegyűjtöttük, mi mindent szeretnénk vetni, melyek azok a gyümölcsfák, amikre külön oda szeretnénk figyelni, készült naptár is, karácsonyra permetezőt kértünk, meg most a nagyszülőktől kaptunk ásót, kapát, nagyharangot fejszét, fonott kosarat. Én mint nagyon fontos kelléket pár hete beszereztem egy kerti cipőt is, igaz barnát, mert azt mondta az ember, hogy a pink nem mutat jól a birtokon (meg nem divatozunk, dolgozunk).

Ma véglegesítettem a magok beszerzését a Gazdaboltban, illetve próbáltunk hosszabbítót is szerezni a permetezőhöz, hogy a magas fák tetejét is elérje az ember. De csak “után-gyártottat” sikerült venni, mert ugyan elmentem a forgalmazó telephelyére is, akik persze elköltöztek, csak elfelejtették kiírni, hogy 20 km-re odébb vannak. Mondjuk telefonon azért beszéltem velük és kiderült, micsoda horror árakkal dolgoznak, úgyhogy visszajöttem a sarki gazdaboltba (ami légvonalban 300 méterre, gyalog 1,5 km-re van) és megvettem amit ott ajánlottak még tegnap. Csak akkor várták az árut és nagyon kifogytak a készleteik, még zöldborsójuk se volt. Na de ma. Az eladók amúgy tök rendesek és türelmesek voltak velem, az abszolút kezdő kertésszel szemben, aki olyasmiket kérdezett, hogy melyik a jó borsó? meg hogy 1 zacskó mag milyen hosszú ágyásba elég?

Mondjuk legalább az időnk tuti jó lesz és ha minden kötél szakad akár 2 napot is a telken tölthetünk. Babszem majd eldömperezik (azt mondta nagyon fárasztó a vetés, amit kipróbált a hétvégén a nagyszülőknél, úgyhogy nem fog segíteni), remélem, hogy Zsebit is lefoglalja majd a vidék valamennyire.

Hasonlók