Anyuka, maga egy paragép

Na jó, mondjuk ez a mondat nem hangzott el a doktronő szájából, ő annál udvariasabb, de kihallottam azt a kis kacagást a hangjából, amikor a levetkőztetett gyerekről felnézett rám, hogy akkor hol is vannak azok a pöttyök, amikről a telefonban beszéltem neki.

Mert hát igen, a beoltott gyerekeknél is kijöhet enyhén az a bárányhimlő de azért valami bárányhimlőre utaló dolognak lennie kell. De kétszer 37,8 és picike tűszúrásnyi 3 pötty az arcon, ami simán lehetett valami új kajától, még ehhez is kevés. Úgyhogy ha már egy napja nincs láz (és nincs), akkor hétfőn simán térhetünk vissza a munkahelyünkre (mukihely – Babszem nyelven. Várjuk meg, hogy a bölcsiben levonuljon a bárányhimlő szezon, aztán ha megúsztuk, s most már tuti oltassuk be magunkat másodszor is és akkor nem kell paráznom.

Mondjuk a legviccesebb/szánalmasabb az egészben az, hogy közben már kitalátam, jövő héten akkor leutazunk a gyerekkel Kanizsára, legalább a nagyszülőkkel lesz, apa túlórázhat én meg már válogattam gondolatban a könyveket, amiket viszek majd olvasni. Az persze zavart, hogy bár megkértem az ember tudakolja meg, hogy valaki a cégében felveszi-e az Oscart, ha lehet a Pro7-ről, azt majd csak jövő hét végén láthatom, valamint hogy csak nagy sokára nézhetem majd meg a Hercegnőt, mert fertőzhetek.

Hasonlók