Összefoglaló

Az úgy volt, hogy a hétvégén elmentünk Kanizsára mert svédek látogatását vártuk. Végül csak kettesben mentünk Babszemmel, az ember itthon maradt és egész jó időt futottunk. Korábban jöttem el a munkából nagyjából már összepakoltam csütörtökön csak a táskákat kellett betennem a kocsiba, felvenni a manót a bölcsiben, ahol azért még hagytam kicsit mászókázni, majd ettünk és igazából fél óra alatt jutottunk ki a városból, holott én többre tippeltem. Az autópálya is nyugis volt, sehol nem volt semmi őrült és szokás szerint Siófoktól már sok egyéb autóssal nem is kellett számolnunk. Szombat késő délutánig egyszem unoka volt a fiam, ugyanis csak este érkezett meg a húgom a kislányával, majd vasárnap jöttek délelőtt meg ebédre a másik húgomék a két lányukkal. Egyedül a sógorom képviselte a férfi párt, de hát neki papírja van arról, hogy a családhoz tartozik, egyikünket elvette. 

Babszem nagyon élvezte az unokatestvéreket, most már nem tiltakozott volna, ha Eszti foglalkozni akar vele, de már elmúlt a nagy vonzalom, Adrival inkább játszott többet, meg Dóri tanította fáramászni. Voltak nagy motorozások a papával, sokat játszott az udvaron, egyre ügyesebb a mászókákon is és krétás rajzolást is nagyon élvezte. Előrehozott húsvétot tartottunk, úgyhogy még ajándékokban is tobzódtak a gyerekek. Anyuék örömére készült egy csomó kép is a négy unokáról mert legutóbb tavaly márciusban sikerült összeterelni őket, hogy csak ők legyenek a főszereplők. Mivel a háttér megint a kanapé lett volna, szemléltetésül inkább a közös ebédet hoznám ide:

 

 

És itt már igazi nagyfiús hajjal látható Babszem, ugyanis levágtuk a haját. Már hetek óta készültünk rá, hátul ugyan aranyos volt a göndörsége, de mindig összekócolódott, összeragadt, rálógott a fülére stb. Simán tűrte az első vágást, igaz, közben nézhette a mesetévét, csupán az nem tetszett, hogy utána leporszívóztam róla a puha hajszálakat. Egy tincset persze eltettem. A vágást meg nem én intéztem, hanem a nagyobbik húgom. De most olyan igazán kisfiús/nagyfiús hátulról a feje Babszemnek: sehol egy hullám, göndörség, kunkor.

Hasonlók