Nyaralás, the Sequel

Ma délelőtt lejöttünk Tiszavasváriba, a másik nagyszülőkhöz, ahol aztán a következő két hétre fog maradni a gyerek. Reggel elmentem tankolni: a helyi Lukoilt először próbáltam ki, nem volt segítőkész benzinkutas, mindent egyedül csináltam, még szélvédőt is mostam, mögöttem kicsit ideges is volt a kínai család, akik a Transitjukkal vártak. Aztán Zöld kártyát csináltattam az autószerelőnél, aki a parkolónkat is üzemelteti. A héten nagyon jól jött, hogy zárt helyen állunk, ugyanis az ember hétfő este leengedve hagyta az anyósülés melletti ablakot én meg csak szerdán mentem a kocsiért legközelebb, de hála az őrzött parkolónak, semmi baj nem lett belőle. 

Pont 10-kor indultunk tehát az Alföldre, s negyed 1-kor érkeztünk, csak a Hungárián volt dugó, az M3-as 25. kméterénél útépítés meg egy helyszínelés a 74-nél,  de jó tempóban negyed 1-kor már ide is értünk. Mondjuk az is szerencsés volt, hogy mivel a héten teszvesz néni vigyázott a gyerekre, volt aki szórakoztatta őt az úton Halász Judit mellett (egy csomó dalt tud már kívülről Babszem, igaz ritkán énekel, inkább versként adja elő pl. a Sehallselát Dömötör nagyon megy neki)

Megérkezve a csemete rögtön lement a kertbe, szemrevételezte a termést, egy marék zöldborsóval és sóskával tért vissza. Aztán mivel mindig van valami amit otthon hagyok, most a szivacsot amit azért vinni szoktunk az utazóágyba, a kisszobában, a neki vett nagy ágyban feküdt le pihenni délután. Reméljük, este is menni fog a dolog. Meg úgy általában az elkövetkező két hétben, amikor majd itt fog nyaralni. 

 

Hasonlók