Ovipara

Ma délután elmentünk megnézni azt az óvodát, ami először tetszett meg a környéken, még amikor arra tologattam Babszemet pár hónaposan. Ugyanis klassz, zárt udvara van. Ez volt a nagy vonzereje. Május 3-7 a beiratkozás ideje, most áprilisban vannak a nyílt napok a kerületben, el lehet menni tájékozódni.

Ma tehát korábban mentem Babszemért és elvillamosoztuk azt az 1 megállót az óvodáig. Persze nagyon be volt sózva a csemete, a gondozónőknek is mesélte, hogy délután megy körülnézni az óvodába. Persze azt mondta, hogy “az óvodát szeretem de az óvó néniket nem” pedig még nem is találkozott eggyel sem. Minden rendben volt, vártunk az ovi zsibongójában aztán beirányítottak minket az egyik csoportszobába. Egész addig csak visszafogott volt a csemete, amíg meg nem látta az első fehér köpenyes nénit, s el kezdett sírni, hogy ő nem megy be a szobába. Győztem megnyugtatni, hogy nem doktornénik, hanem óvonők, nem lesz vizsgálat, a rendelők máshol vannak. Aztán feloldódott és talált magának játékokat, amik lekötötték. Az udvar pedig neki is tetszett és mi voltunk kb. az utolsók akik eljöttünk.

Sikerült beszélnem az óvodavezetővel, aki megnyugtatott, hogy nem érkezési sorrendben lesz a felvétel, szóval nem kell május 3-án reggel 8-kor már ott toporogni a bejáratnál, úgyis utólag döntenek, ha minden igény beérkezett. Persze ők is a körzeteseket veszik fel első sorban, aztán jöhet a maradék. Találkoztam pár környéken lakó ismerős anyukával, akik szintén nem ennek az óvodának a körzetébe tartoznak, volt aki már tavaly körbejárta az ovikat, volt aki tudott pletykákat, de szerencsére a kerület egyetlen óvodájáról mondták csak azt, hogy oda csókosok kerülhetnek be. De azt a helyet nem is ismerem és nem is érdekel, szóval megnyugodtam. Ugyanakkor láthatóan a hozzám hasonló anyukák (korban, végzettségben, munkakörben stb.) körében elég népszerű ez az ovi és 27 hely van…

Két dolog hangolt le kicsit: az óvó nénik nem voltak annyira szimpatikusak elsőre, valamint ultrakicsi a csoportszoba, s nincs sajnos tornaterem se, szóval rossz időben mozgásigényes gyereknek (mint az enyém pl.) halál lehet…

Úgyhogy még semmi sincs eldöntve megnézek legalább még 2 helyet. Az egyik a bölcsi másik oldalán lévő lesz, ami ellen csak az elhelyezkedés a kifogás: forgalmas út mellett van az udvara. Eddig nagyon ellenkeztünk (elhelyezkedés, gyerekanyag), viszont lehet, hogy a belső és a személyzet más, mint amit képzeltem eddig. Szóval nézelődni kell.

Hasonlók