Milyen a mai nap?

Ma reggel abszolút nem volt kedvem semmit csinálni. Inkább délig ágyban maradtam és olvastam. Néha borzongva kinéztem a nyálkás időbe és inkább visszatemetkestem a könyvembe.
Kész szerencse, hogy csak hétfőn fogok dolgozni, rendesen (ha nem számítom a szombati ügyeletet). Így legalább még az újévi elhatározásokhoz tartozó cselekedeteket is elhalaszthatom hatodikáig, azon a címen, hogy igazából csak akkor fog kezdődni az év, a munka. Majd akkor fogom csinálni azt is amit elterveztem. Addig nyugodtan lóghatok.

Egyébként Jason Epstein könyve teljesen korrekt volt. Tetszett. A könyvkiadás mint olyan mindig érdekelt, szörnyen irigyeltem azokat az embereket, akiknek megadatott, hogy a megjelenés előtt olvashassanak el jelentős műveket, netán felfedezzenek fontos szerzőket. Amekkora az amcsiknál a könyvpiac ez teljességgel elképzelehtő. Na és Epstein aki az ötvenes években kezdte a pályafutását, találkozott rengeteg ilyennel, nem is beszélve arról, hogy a New York Review of Booksot, elindította.
Na és persze érdekes elképzelései vannak a jövő könyvkiadását és lehetőségeit illetően is.
Itthon biztos másképp folyik a könyvkiadás biznic (ami most februárig úgyis pang, nem lesznek új könyvek nagy bánatomra, mert ki fognak nézni a könyvesboltokból, ha bemegyek ácsingózom és nem veszek semmit) belülről. Érdekes lenne olvasni arról is, a miheztartás végett.

Hasonlók

:(