Fordulók

A hugomnak holnap lesz a szülinapja. Tegnap levitték Dórit a nagyszülőkhöz, mert a kiscsajnak most meg arcüreggyulladása van, úgyhogy bölcsödébe lassan szoktathatják újra vissza, a szülőknek viszont dolgozniuk kell. Kérdeztem hát, hogy akkor most majd a férje netán elviszi vacsorázni, megünneplik stb. Mire mondta, hogy idén nem szólt neki, hogy szülinapja lesz. Az elmúlt években mindig vagy szólt előre, vagy beírta a naptárjába, SMSt küldött, stb, de most nem. Várja, hogy mi lesz.
Erre mesélte a párom, hogy ebből csak sértődés lehet, mint anno az ő szüleinél volt, miután X évnyi házasság után anyósjelölt nem szólt előre apósjelöltnek, hogy házassági évforduló közeleg. Auci természetesen elfelejtette, az évfördulót, mert eddig mindig kapott figyelmeztetést, hát nem foglalkozott a dologgal, ezért aztán napokig mosolyszünetet tartottak. Azóta persze anyuci inkább szól előre, hogy ne legyen balhé, de kapjon virágot, vacsorát megemlékezést és nyugodt napjuk legyen.
Adro kétszer megy férjhez, szegény pasijának kétszeres lehetősége van, hogy elfelejtse az évfordulót. Vagy éppen összejöjjön neki, hogy legalább egyszer sikerül megemlékeznie.
Azt hiszem, a legjobban beválik az, amit a szüleimnél láttam, nevezetesen, hogy apu születésnapja és a házassági évfordulójuk egy nap híján egybeesik, ezért még sose fordult elő, hogy apu elfeledte volna, hogy mikor is kell ünnepelni.
Ez az évfordulózás tudom, a nőknek olyan fontos dolog, hogy mérik, mikortól is vannak együtt, de akkor se hiszem el, hogy a pasik nem örülnek, ha a párjuk megemlékszik valamivel a név- , vagy a születésnapjukról.

Hasonlók