Ford Fairlane

A híres Ford Fairlane kalandjaival sokkal később ismerkedtem meg, mint bárki. Természetesen zsenge lánykoromban rögtön a tény, hogy Nagy Feró a magyarhangja a főszereplőnek visszatartott attól, hogy jegyet váltsak a filmre, vagy megnézzem a tévében. Aztán persze lépten nyomon beleütköztem a kultikussá váló rock and roll detektívbe. Először amikor arról meséltek a családban, hogy a sógorom (aki akkoriban még csak pár éve udvarolt a hugomnak) apámmal együtt várta a lányt a vasútállomáson próbálta az öreget megtanítani arra, hogyan kell Ford stílusban meggyújtani a cigarettát és úgy is szívni (apu akkoriban kísérletezett Zippo-val).
Aztán amikor az internettel kapcsolatba kerültem, derült ki, hogy hála a kollégiumi videócsatornáknak, ahol havonta lejátszották a filmet, az összes internetező srác Fordot tekintette példaképének.
Párom haveri körében nem egy emberkének volt mindenféle windows-os .wav fálja olyan nagybecsű szöveg, mint “Bazdmeg a táskát, meghalunk”, “Eszem-faszom megáll”, “Kurva Ausztrálok…”,”Lásd be az ágyban én dolgoztam” stb. Úgyhogy még a film megnézése előtt sikerült magamévá tennem az összes nagybecsű idézetet, úgyis mint “Zuzu Petas-szal beszélgetni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas”. Sőt fel se vettem, amikor a kedves azzal udvarolt, hogy “Elegem volt a sok jóból, téged akarlak”.
Aztán eljött a nagy pillanat és sikerült levadászni valami még működő magyar warez oldalról a filmet avi-ban. Nagy Feróval, persze. Azóta évente megnézzük.
Mert ugyan bugyuta és teljesen rossz rendezés, de nosztalgia az egész 1000-rel. Szerintem ma már maximum azért néznék meg a srácok, hogy meglessék, milyen is volt Ed Bundy hajjal és bajusszal (Two words. Disco Express).
Persze tegnap este megkívántuk és megnéztük. Újra.

Hasonlók

X2

2 Comments

  1. Lobo! Nagyot kérek tőled, azt a filmet, mert én régóta keresem, de nem találtam. Légyszi-légyszi, vhogy oldjuk meg!

    Fele királyságom adom érte!