Good in bed

Megvan az a rossz szokásom, hoyha hallok valami új filmes dolgoról, főleg ha kiderül, hogy sikeres regényt dolgoznak vászonra, igyekszem minél többet megtudni az adott íróról, művéről. Amikor a Ya-yákról olvastam, keresni kezdtem, kiderült megjelent magyarul is, igaz Vagány nők klubja címmel, de elvarázsolt a regény. Sőt, az előzmények, a Little Altars Everywhere talán még egy fokkal jobb, s alig várom, hogy a Ya-Ya's in bloom is elérhető legyen. A múltkor a Red Busban (2nd hand bookshop, full angol nyelvű kínálattal) keresgéltem épp ez iránt, reménykedve, hátha valaki már elolvasta és továbbadta a fiúknak, amikor a W környékén megakadt a szemem Jennifer Weiner nevén. Alig valamivel előtte olvastam, hogy a legújabb Toni Collette film, amiben persze Cameron Diaz is játszik az ő regényéből készül. Volt is három kötet tőle, elolvasva a fülszövegeket úgy döntöttem az elején kezdem. Ezért vettem meg a Good in bed-et. Meg már a címe is pikáns volt. Igazi női regény (chick lit, ahogy nyugatabbra hívják, s amit kezdek egyre jobban kedvelni). Igen, a Bridget Jones-os fajta. Főhőse legalább olyan molett mint az angol lány, viszont nem véletlenül van humora, hanem ebből él.
Cannie fiatal riporter Philadelphiában, okos, vicces, jópofa és bár többnyire hírességekről ír, ő maga nem igazán akar az lenni. Az elmúlt 28 év aránylag eseménytelenül telt el, ha nem számítjuk, hogy az apja egyszerűen fogta magát és eltűnt, az anyja ötvenen felül rájött, hogy leszbikus, viszont szereti a munkáját, tehetséges lány, vannak barátai egy haláli kutyája, megbékélt a testével és még azt is egész jól meg tudta magának magyarázni, hogy miért is szakított a barátjával. Illetve miért is mondta 3 év után Bruce-nak, hogy tartsanak szünetet.
Egy nap azonban azzal kell szembesülnie, hogy az ex egy női magazin rovatvezetője lett, s az első cikkének bevezetője úgy hangzik, hogy "Korunkban igazán az a bátor, aki nagydarab nőbe szerelmes". Cannie sose gondolta volna, hogy Bruce-nak ez a véleménye róla. S ez volt az első 10 oldal, amit szinte folyamatosan végigröhögtem. Az első fejezet egyszerűen fenomenális.
Oké, nem ez a világ legjobb könyve, de könnyű olvasmány, ugyanakkor akár kövér, akár sovány az ember kíváncsi arra, hogy Cannie hogy dolgozza fel ezt a helyzetet, el tudja-e fogadni magát és a környezetét olyannak, amilyen. Persze olyan happy enddel, (könnyes kitérők után) amit mi molett lányok imádunk.
Azt hiszem visszamegyek és beszerzem az írónő többi könyvét is.

Hasonlók