Tipikus

Azért nem irigylem a Magyarországra látogató sztárokat. Olvastam egy beszámolót a velveten arról, hogy fogadták a magyar újságírók Joanne Harrist. Mit ne mondjak, szánalmas. De ugyanakkor jellemzően magyar dolog is. Végre nyitva vagyunk, elérhetőek az igazi sztároknak is, akik akár szívesen, pénzért stb. jönnek ide. S már nemcsak azok, akiknek nyugaton bealkonyult de nálunk évente többször is teltházaznak*, hanem éppen menő emberek is. Mi meg jól fanyalgunk rajtuk, csak kritizálni tujduk, s nem objektíven kezelni.
A másik meg, hogy a múlt héten itt járt Colin Firthről se tudtam meg sehonnan semmi újat. Az összes újságíró ugyanazokat a kérdéseket tette fel neki (az új film, Mr. Darcy és Magyarország), sehol semmi eredeti. Persze lehet, nem szabad, de ha már interjúalkalma van az embernek, nem kéne valami okosabb kérdéssel előállnia, mint amit úgyis még vagy 100 kollega meg fog kérdezni a sajtótájékoztatón? Komolyan, ennél még tényleg az is jobb és údítőbb lehet, amit minden interjúk legemlékezetesebbében Bridget elkövet, akár a könyvben, akár a kimaradt jelenetben.

*Van ugyanis egy elméletem, hogy akiket már nyugaton nem értékelnek, azok itt biza még sztárnak érezhetik magukat. Lásd David Copperfield, aki korábban (pl 5 éve) még be se tette volna hozzánk a lábát, meg a Riverdance, akiknek szintén vagy 4 éve nyugaton nincs már teltházuk. Szerintem előbb utóbb jön Michael Jackson na és persze Madonna is.

Hasonlók