Könyvespolc

Azt mondtam anno, hogy nem fogom túlzásba vinni az információ gyűjtést, csak a lényegre szorítkozom, de persze nem tudtam betartani a fogadalmamat, mert könyvek terén nem én lennék az, aki vagyok. Úgyhogy most így a terhesség végén, napokra a szüléstől a következő köteteket fogyasztottam el, vásároltam, kaptam meg vagy kölcsönöztem ki a könyvtárból.
Saját könyvek:
Kisbabám naplója születésnapomra kaptam a hugaimtól, egyelőre még nem írtam bele semmit, remélem később tényleg vezetni fogom. Nagyon szép és még nem láttam senkinél se lelkiismeretesen írt és kitöltött kötetet a hasonló fajtából.
Elizabeth Fenwick: Kismamák nagykönyve Ez a könyv már 5 éve bejött a hugomnál és úgy döntöttem, mindenképp meg kell szerezni, s meg is kaptam szintén születésnapomra. Kézikönyv, sok képpel, hasznos tanáccsal és a gyerek 3 éves koráig kihasználható. Ráadásul az összes unokahugom imádta nézegetni a képeket a sok kisbabával.
Jean Piaget-Barabel Inhelder: Gyermeklélektan Egy klasszikus tudományos megközelítésben. Még nem néztem bele, kicsit későbbre tartogatom. Kölcsön kapott kötetek:
Libby Purves: Hogyan ne legyünk tökéletes anyák? Még el is olvastam, nem csak lapozgattam, sőt a párom is és talán néhány ötletet meg fogunk szívlelni belőle.
Dr. Rákóczi István: Gyermeket várunk igazi ismeretterjesztő, klasszikus orvosi kötet, száraz lényegretörő stílussal de rengeteg korrekt információval. Eleinte nagyon hagyatkoztam arra, amit írt, a terhesség elején innen szedtem a paráimat:)
Konczné Bakos Éva: Baba született : válasz a kismamák mindennapos gondjaira Védőnők által írott könyv, nem szép és csillogó, s igazából születés utántól hasznos, a nagyobbik hugomtól kölcsönben, tájékozódásképp.
Babamasszázs érintés, gyengédség, melegség Unokatesómnál kuncsorogtam le a polcról, de majd csak szülés utánra.
Könyvtárból:
Selma H. Fraiberg: Varázsos évek Első nem annyira gyakorlati, mint gyereknevelési könyv. Azóta egy másikat is elkezdtem olvasni, de meguntam és félretettem.
Dr. Carol Cooper: Ezernyi kérdés, ezernyi válasz csecsemőkről, kisgyerekekről mostanában ezt olvasgatom, lapozgatom, mert legalább annyira jó, mint a Kimsamák nagykönyve. Korrekt és alapos, ráadásul én szeretem a Dorling Kingsley könyveit a sok képpel. Előjegyeztem néhány antikváriumban, hátha sikerül megkaparintanom.
A baba első 18 hónapja Az előbbi kötethez képest jóval soványabb, s mivel ugyanabban a kategóriában elmarad tőle, viszem is vissza hamarosan.
Peter Walker: Babamasszázs kezdőknek Ez a babamasszázs dolog nagyon érdekel, remélem majd tudom alkalmazni. S nekem mindig bejött a minél több írott információ behabzsolása.
Pamela Rhatigan: Nyugodt baba Az új könyvek közt volt kitéve a könyvtárban, kicsit több minden van benne mint csak masszázs, ráadásul könnyű kötet, szerintem viszem majd a kórházba, hogy ott lapozgassam.
Tracy hogg, Melinda Blau: A suttogó titkai I. Nos ez ugye most a sláger kötet, Dr. Spock után (amit én most direkt messzire kerültem, de tényleg), ezt viszont, ha már egyszer bent volt, kihozatm. Van aki esküszik rá, van aki nagyon leszólja. Sajnos véleményt még nem tudok mondani, mert 2 hete csak áll a polcomon.

Egyelőre ennyi volt, amibe benéztem, belelapoztam, elolvastam vagy érdemesnek ítéltem, hogy még itt legyen nálam mert úgy vélem talán később hasznát fogom venni.

Hasonlók

4 Comments

 1. hoppá!
  mintha kimaradt volna a
  bababgasztro!

  😛

  ím!
  pl.
  Ungvári Renáta, W.:
  A Kismama babakonyhája

  Sanoma Budapest, 2006.
  240 p. ill., színes 25 cm

  vagy…:

  Karmel, Annabel
  Babaétrend 200 egészséges recept picinyeknek

  Partvonal, 2006. 192 p. ill., színes 20 cm

  …ÉS!!!
  a nagy BILI-könyv!

  😛

  link:
  http://szamarful.blogter.hu/?post_id=57842

 2. a piaget-inheldert szerintem nem annyira fogod élvezni. de ha tudományosat keresnél, ami egyben élvezhető és hasznos is, akkor a klasszikus mérei-binét: gyermeklélektant feltétlen olvasd el! aranyo és tudományos!! :o)