Pótlás

Pénteken délután Csepelen jártunk, ugyanis ott szereztük be a videokameránkat. Legújabb családtagTermészetesen hosszú nézelődés után (amit a párom végzett) már novemberben meg volt a célszemély, de kivártunk, főleg anyagilag. Ja és persze márkahűek maradtunk. Most már csak az a gond, hogy teljes felbontásban nem tudjuk nézni a gépünkön. Ahhoz sajnos még kevés, de már a jövőre gondoltunk, azért a HD. A hétvége részben kísérletezésekkel telt hát el, Babszemről már egész sok kis felvétel készült. Úgyhogy még a végén ha kitaláljuk hogyan oldható meg a legjobban, kedves blogolvasók se menekülnek attól, hogy mozgó-hangos filmeket láthassanak Babszemről. Jópofákat persze, mint amikor mondjuk átugrik az apja hasán, vagy kidobálja játékait a fürdőkádból és közben hatalmas ártatlan szemekkel néz.

Szombaton délelőtt míg a fiúk elmentek Firewire kártyát venni én gyorsan kitakarítottam, mert vendégeket hívtunk ebédre. A párom meg is jegyezte, egész megerőltető BKVval kirándulni menni. Newriméket vártuk, akiknek kínai látványkonyhabemutatót ígértünk, s végre az ember is értő közönségnek mutogathatta, mit tanult a tavasszal és milyen apró fogásokkal lehet autentikus kínai ebédet csinálni. Háromnegyed óra alatt, ha előtte úgy másfél órát előkészítéssel tölt az ember. Ugyan korábban felébredt Babszem, mint vártuk, de szerencsére addigra a főzésen már túl voltunk. Ebéd után pedig játszottunk egyet és bizony NYERTEM.

A hétvége másik több napos programja a házi kenyérsütés volt. Pontosítsunk: alföldi kenyér sütése. Nem ám géppel, hanem kézzel, ahogy kell. Persze nem én vagyok ennyire megszállott. Én sütöttem ugyan a héten kenyeret, de a gép megdagasztotta, kelesztette nekem már csak a formába kellett applikálnom és a sütőbe tennem. Az ember azonban csinált a héten kovászt, levadászta az internetről a tuti receptet, szombat este nekiállt hát a kelesztésnek, vasárnap meg közel egy órát dagasztott. Az eredmény egy igazi parasztkenyér lett, savanykás, rozsos, ellenőrzött alapanyagokból s vagy 2 szeletétől jól lehet lakni.

Ezek után vasárnap már csak az Oázisba mentünk, hogy levásároljuk a fenyőnk árát és egy rozmaringgal meg egy minirózsával tértünk haza.

Hasonlók

1 Comment

  1. méghozzá fölényesen nyertél! :-))) az ebéd isteni volt, Babszem meg tündérbogár! és nem is kényeztetitek el, hanem csak szuperul nevelitek!