Szombati program

Kicsit későn jöttem rá, hogy a legtöbb ember, akikkel programot csinálhatnék erre a szalma hétvégére dolgozik, ezért aztán a szombatja foglalt. De sebaj, gondoltam akkor kultúrálódunk. Elviszem Babszemet a Könyvfesztiválra, legalább megnézzük a Millenárist is, meg hogy az mennyire alkalmas gyerekes programnak. Nos ebből a szempontból csalódtam, mert amikor még ott laktunk a Lövőház utcában (közvetlen a Millenárison, a függőfolyosónk mellől robbantották a gyárakat) az első ami feltűnt a nagy játszótér volt. Csak akkor persze még messze nem volt aktuális a dolog. De ez a rész most építkezés miatt el van kerítve. Szóval játszótér nem volt. Azért valamennyire sikerült sétálgatnia Babszemnek. Természetesen főleg rossz helyeken, láb alatt és a nagyszínpadon, s leginkább a különböző vizek érdekelték. Még a tűzoltó autó se izgatta, ami Tűzoltó Sam miatt volt a Millenáris közepén. Talán ha bárányok lettek volna, akkor kicsit más lenne a helyzet. Néha azért bekéretőzött a babakocsiba is, így tudtam én is nézelődni könyves pultok környékén. Például kaptam dedikálást az OIKban személyesen ismegismert Kleinheincz Csillától* is, akit letámadtam a könyvkiadójuk standján.
Mondjuk a nagy tömegben nem éreztük jól magunkat, annak ellenére, hogy átköltözött a Fesztivál a Kongresszusi Központból itt se volt több levegő a Jövő Háza épületben, ahol kilométeres sorok vártak Ellisre. Babszemnek a legnagyobb élmény azért a villamosozás volt. A combinók egész sűrűn jártak a munkanap miatt, ezért kevesen voltak rajta, mindig be tudtunk ülni a kerekes székes helyre, s ott az ölemből nézelődhetett. Meg is kapta megint, hogy „ilyen gyereket szeretnék én is”.

*Egy időben mindenféle levelekkel bombáztam, mert érdekelt amit csinál, meg tanul és még próbáltam fordítóként is rátukmálni magamat 🙂

Hasonlók