Brüno

Annak idején csak DVDn láttuk a Boratot és nagyon nem értettük mi körülötte a felhajtás, minket határozottan irritált az egész és még néhol unalmasnak is tűnt. Azért a szalmaság miatt most mindenféle mozis játékba is beneveztem és meglepetésemre sikerült filmklubos jegyet nyerni. Méghozzá a Lobo Tómiaként, pedig azt hittem, erre már nem buknak az origósok, csak rendes név és emilcím kap jutalmat. Mondjuk a csajok az Arénában meg is jegyezték: vicces.

Egyébként sokan voltak, még egy csomó más szervező is premier előtt tartott vetítést (AXN, Rise FM, na meg a forgalmazó), két teremben is adták a filmet. Úgyhogy csak belépésnél meg mosdóba menve láttunk híresebb bloggereket, köztük a film fordítóját is:)

Mivel úgy mentünk a filmre, hogy ingyen megnézzük, jó, mert amúgy nem adunk ki a Borat után pénzt ilyenre, roppant kellemesen csalódtunk. Azt hittem minden poént lelőttek a trailerekben, de bőven maradt min röhögni és szörnyülködni. Mert azért nem csoda az a 18-as karika, Brüno kalandjai és magánélete eléggé meredek. A sztori rövid: Brüno meleg osztrák műsorvezető, divattal foglalkozik, egy végzetes hiba miatt azonban leszerepel, ezért Amerikába utazik, hogy híres legyen. Tanulmányozza a celebeket, próbál beilleszkedni (tévéműsort készít, jótékonykodni akar, országokat megmenteni – Középföldét höhö – , afrikai gyereket fogad örökbe stb.), de rájön, hogy csak úgy lehet híres, ha heterová válik. Úgyhogy próbálkozik beilleszkedni. Sacha Baron Cohen mindezt úgy csinálja, hogy kitalált karakterét szembesíti hús-vér emberekkel és az ő reakcióik még viccesebbek, szánalmasabbak, mint maga Brüno. Szóval nem egy olyan vígjáték amit mindenkinek lehet ajánlani, magas fokú tolerancia szükségeltetik hozzá, homofóbok kerüljék:). 

Ráadásul nagyon korrektül nem volt hosszú film, 10-kor már otthon is voltunk és a mostanában nagyon finnyás embernek is roppantul tetszett (neki a Másnaposok se jött be pl.)

 

Hasonlók

4 Comments

  1. Csak felismerés szintjén, látásból. Semmi valós ismeretség nincs igazán emögött, csak a jó kis nyomozómunkám:) Meg hogy az interneten bárkit meg lehet találni:)