Új vírus

Úgy tűnik, hogy nem csak magatartás és ajándékbeli dolgokat kell itt kiheverni gyereknap után, hanem egy jó kis vírust is.

Szülőknek feltűnően gyanús lett, hogy Babszem hétfőn már 7-kor lefeküdt aludni. Szinte teljesen magától. Eleinte csak extra fáradtságra gyanakodtunk, mert vasárnap későn feküdt le, hétfőn korán kellett kelni, a bölcsődébe nagyon jó napja volt, mondták, azaz pörgött ezerrel. Aztán 9-kor felébredt, akkor már láza volt, kapott lázcsillapítót és eldőlt, hogy kedden nem megy közösségbe. Én ügyeletes voltam, azaz muszáj volt bejönnöm dolgozni, de délre már haza tudtam menni, addig meg az apja maradt vele otthon (akit meg a munkatársai kerestek, még A. is rajtam, hogy ugye nincs baj, de addigra meg már én nem voltam internetközelben:) . Most nem volt olyan magas láza a csemetének, 38 fölé alig ment, de a torkát fájlalta. Viszont lázcsillapítás után mindig tudott enni, hála a Nurofenben lévő fájdalomcsillapítónak.

Ma reggelre már láza se volt, délelőtt megjött anyu, hogy vigyázzon a következő napokban Babszemre. Elmentünk azért a doktor nénihez, aki mondta is, hogy ez bizony vírusos torokgyulladás: láz már nem nagyon lesz, nyelni még nehezen fog egy darabig, de a hétvégére már meg fog gyógyulni, de még játszótérre se vigyük gyerekek közé, mert ragályos lehet (valószínűleg mi úgy kaphattuk el, hogy más erre nem ügyelt). S ha minden jól megy nyár végéig nem fogunk már a doktornénihez menni. Megkaptuk az immunerősítő kúránk receptjét is, amit majd csak augusztusban kell elkezdeni.

Így persze elmarad a hétre tervezett búcsú is a gondozónőktől, de sebaj, már megbeszéltük, hogy a ballagás* miatt júliusban majd még 2 napot menni fog Babszem a csoportba.

 

*Jah már bölcsiben is ballagásnak hívják az évzárót, búcsút. Határozottan megáll az ész:)

Hasonlók