K2

Majdnem mindenki, aki velem egy időben, de még később is szült túl van már a második terhességen. Csak én nem. Ennek több oka is volt, egyrészt nem akartuk siettetni, 2 év után mindenképp vissza akartam menni dolgozni, hogy kicsit fellélegezzünk. Aztán meg nem jött össze. Úgyhogy már épp ott tartottunk, hogy bejelentkezünk a vizsgálatokra, hogy megtudjuk, hol kell erősítés amikor november eleje eltelt a szokásos csalódás nélkül. De a tesztig én nem bíztam. Abból is az olcsóbbat szereztem be, szóval most nem pozitív, hanem tényleg 2 csík. Aztán aznap amikor megvettem a tesztet, kértem időpontot a dokitól is, s két hét helyett egy héten belül tudott fogadni.

Kellett a bizonyosság. Persze eléggé elszámoltam magam, hazajőve itthon megnéztem, hogy Babszemmel annak idején egy héttel később mentem, akkor már határozottabban látszott a petezsák, mint most. Azért két hét múlva újra megyek, a beutalókat ugyan már megkaptam, de igazából a terhesgondozás majd csak decemberben fog kezdődni.

Nagyon sokat filóztunk azon, hogy mikor is álljunk elő a farbával. Az ember nem az a titoktartós fajta, meg mindenáron el szerettük volna mondani Babszmenek, hogy ő legyen az első aki tudja. De az akkor már nem is lesz titok, mert mindjárt elmondja a szomszédoktól kezdve a postáson át az óvónőkig és egyéb random járókelőkig mindenkinek. Ráadásul közeledett ugye a kis srác 4. születésnapja, ahol összejön a család és én vajon mivel buknék le? Azzal, hogy nem iszom. Az mindenkinek feltűnne. Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy november 20-án bejelentjük a családnak. Először Babszemnek, aztán a többieknek.

Babszemnek még szerda este elmondtuk, hogy felkészüljön. Természetesen nem akar kistestvért egyelőre. Mert addig, amíg csak lehetőség volt, mondogatta, hogy neki majd lesz Gergőke nevű öccse, de most kijelentette, hogy nincs rá szüksége. Szerencsére még van 8 hónapja hozzászokni a gondolathoz (azt mondta, nem fog hozzászokni). Úgyhogy amitől tartottunk, hogy majd ő elkotyogja mindenkinek, az egyelőre nem látszik bejönni.

A babona eddig nem zavart, most már csak inkább az, hogy elmúltam X idős és mindenféle kockázatok vannak. Sok-sok vizsgálat lesz. Plusz még az egyik parám: ikrek.

 

Hasonlók

10 Comments

  1. Éljen-éljen! Már a molyon olvastam egy hozzászólásodat, hogy biztos a hormonok miatt esett ilyen rosszul az az ál-fénykép. Akartam is írni, hogy csak nem kistesó??? De inkább mégsem offoltam oda.
    Gratulálok és szorítok, hogy minden rendben menjen!

  2. Ez nagyszeru hir! tiszta szivembol gratulalok, és kivanom, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!

  3. Na, tök véletlenül találtam rá a blogodra, eddig csak a könyvest ismertem 🙂 Pár hete azon filóztam, hogy volt egy-két elpöttyintett megjegyzésed a blogon, meg a molyon, hogy hormonok, meg sírás, de nem akartam ott direktbe rákérdezni, hogy csak nem gömbölyödik valaki? Nagyon gratulálok Nektek és mindenféle szépet és jót kívánok!!!
    Timi