A nem kérdése

Mindenkinek van valami hozzáfűzni valója ahhoz, hogy vajon milyen nemű lesz Pampalini.

Anyu ugye ragaszkodik ahhoz, hogy lány, mert ő megálmodta, hogy 4 lányunokája lesz, s ennek már csak 1 híja van. Teszvesz néni szerint azért lesz lány, mert rosszul voltam párszor az első harmadban. Azaz teljesen másképp viselkedtem, mint Babszemmel, tehát ebből következik, hogy lány lesz.

De hogy a népi babonákat folytassuk, a munkahelyemen az elmúlt 7 évben, aki teherbe esett, annak mind fia született. A családban (legalábbis a mi oldalunkon) rajtunk kívül senkinek sincs fia. Ahogy a nagybátyám is mondta (akinek szintén 3 lányunokája van), mi valamit rosszul csináltunk.

Mivel jövő csütörtökön úgyis minden kiderül, gyorsan megírom, hogy én miképp látom a dolgokat.

Először is, népi babonában nem hiszek, mert mindig vannak kivételek, soha nem lehet semmit tutira venni ezek alapján. Például pont a biopszián volt egy csaj, aki mesélte, hogy ez a második terhessége, van egy kisfia, imádott vele várandós lenni, de jelenleg sokat szenved. Az első 4 hónapban (!) szinte folyamatosan hányt. Na és persze megint fiút vár. Szóval erről ennyit.

Másodszor meg gondban vagyunk, mert egyetlen fiú nevünk volt, azt ellőttük Babszemre, viszont még mindig ott van a tuti jó lánynév felhasználatlanul. Aztán meg pont Babszem is inkább egy húgnak örülne, mert az kisebb eséllyel fogja veszélyeztetni a vonatait (ahogy ő azt képzeli, mert ugye erre is vannak ellenpéldák, garmadával). A korkülönbség amúgy is túl  nagy ahhoz, hogy együtt játszanak majd. Ha lányunk lenne, akkor milyen jó dolga volna, mert én például mindig arra vágytam, hogy legyen egy bátyám. Meg mégis milyen jó, ha vegyesek a csemeték.

Harmadszor pedig én nem vagyok egy empatikus alkat, semmilyen megérzésem nincs. A mit érzel mi lesz? Kérdésre azt szoktam válaszolni: gyerek. Fogalmam sincs.

Azt még elmondanám, hogy amennyire nem tudtam elképzelni, négy és fél éve, hogy fiús anyuka legyek, most ugyanígy vagyok a csaj kérdéssel is. Teljes ruhatárat és játékokat kell majd cserélni. Belép majd életünkbe a rózsaszín (nem áltatom magam, igen lesz neki fodros és pink cucca garmadával, valamint Barbie babája is).  Persze vehetünk pöttyös és királylányos mesekönyveket és lesz aki majd a romantikus regényeimet olvassa.

Tegnap kaptam SMS-t a genetikáról, hogy a baba kromoszómáival minden rendben. Visszafogtam magam és nem kérdeztem vissza, hogy mi a neme? Már csak egy hét és csütörtökön megtudom. Addig is lehet még a fenti dilemmákon agyalni.

De igazából én titokban még egy kisfiút szeretnék.

 

Hasonlók

3 Comments

 1. Hadd szóljak bele. Nekem már van egy keresztlányom, én szeretnék egy keresztfiút. Ez asszem döntő.

 2. Jajj, ez olyan nehéz. Én sem tudtam a fiam után elképzelni, hogy milyen lesz egy lánnyal, de kiderült szuper. Valószínűleg pont olyan szuper, mint egy fiúval lenne 😉
  És bár van pink ruhája, barbija nincs még és vonatozik 😀

 3. hehe, ugyanez a dilemma volt nálunk is, és még bőgtem is egy sort mikor kiderült hogy nem lány 🙂
  aztán persze a legjobb dolog ami történhetett hogy fiú lett.

  szóval praktikusan a fiú a legjobb nálatok, a lány meg hát lány, az meg azért jó 🙂

  amúgy meg, a “Huba” miért nem jó? Kázmér és Huba. nagyon szuper lenne!