Hitel és beteg

Kedden délután szülői volt az oviban, ahol értékelték az elmúlt évet meg előrevetítették, mi várható. Utána anyuék vártak rám, vigyorogtak is, hogy ilyen se volt pár évtizede, hogy gyerekükért jöttek az ovi elé. Mentünk elintézni nekik, hogy kapjanak új telefon-előfizetést mert most épp akciós a gyárban. Mire hazaértünk, Babszem már a fürdőkádban csücsült, azt mondogatta, hogy fáradt, az apja szerint is elég bágyadt volt amikor érte ment az oviba, ráadásul kicsit csalódott mert félreértettük egymást, hogy ki fogja majd elhozni. Ő azt hitte én, én meg úgy gondoltam, megmagyaráztuk, hogy majd apa megy érte. Az ember noszogatására mértünk lázat, s bizony volt neki, úgyhogy szerdán otthon maradtam vele. Szerdán aránylag jól volt, kisebb-nagyobb hőemelkedéseket leszámítva. A torka bepirosodott és estére belázasodott.

Mivel csütörtökre volt megbeszélve a hitelfelvételi szerződés, jöttek fel a nagyszülők, mint adóstársak, úgyhogy az apja maradt vele otthon. A láz továbbra is tartotta magát meg a torka se javult, kihívtam a doktornőnket, aki antibiotikum kúrára fogta Babszemet. Éjszaka volt izzadás, meg pizsamacsere, aztán hajnali fél 5-kor ismét kapott lázcsillapítót és amíg le nem ment neki, szóval tartott. Nem nagyon akart visszaaludni, aztán fél 6-kor ismét átöltözés, meg átköltöztetés történt (odajöhetett az ágyunkba), s persze beájult. Nekem meg 6-kor kellett kelnem, mert ma ügyelek.

Amúgy a hitelt megkaptam, bár rosszabb feltételekkel, mint előzőleg számítottuk, de legalább a szükséges összeget kaptam, és jól megdöbbentem, hogy 7 évvel ezelőtthöz képest a közjegyző díja megduplázódott. Ha minden jól megy és a maradék papírokat be tudjuk szállítani, jövő héten folyósítják az összeget és lassan House S1 lesz:)

Hasonlók