Edvárd

Ahogy négy és fél évvel ezelőtt, most is a bloggazda engedélyével jöjjön a bejegyzés:

2011.06.23 -án 6:32 perckor megszületett Juhász Edvárd, 1980grammal és 49 centiméterrel. Mindketten jól vannak.

Hosszabban:

Tünde kedden be is feküdt, és meg is kapta az infúziót a hízlaláshoz. Majd szerdán reggel a viziten a főorvos közölte vele, hogy 3x. héten már ez nem szokás, és egy oxitocin tesztre küldte. A teszt ment szépen, majd a Tünde kiment pisilni, és érezte hogy más is folyt, nem csak a pisi. PH vizsgálat, és igen, elfolyt egy kis magzatvíz.

(Kórtörténet közben: előző pénteken ugye 1900g-ra mérték a kissrácot, és 3 héttel visszadatálták. Illetve mondták hogy kevés a magzatvíz, és a lepény elöregedett, ekkor 2-es állapotról beszéltek. Hétfőn a dokija csinálta az UH-t, aki 2200g-ra mérte /pozitív irányba billentsük a kismamát/, de a lepény az 3-4 állapotúnak mondták. Kevés magzatvíz, öreg méhlepény -> ezért nem fejlődik már eléggé a kicsi, eddig ugye csak 1 hetes elmaradása volt. Azaz a szülés volt innen a jó út.)

Magzatvíz elfojt, azaz kedves kismama: szülünk. 24 órán belül mindenképpen megszül, mondta a doki. Hát nem ez volt tervezve a hétre, ügyvéd, őssejt, pelenkázó stb. Ekkor gyorsan felhívtam a Krio-t, hogy akkor én szeretnék szerződni. A telefonos kiscsaj mondta, hogy tud adni időpontot, jövő hétre. Kinevettem :). Aztán megrendeltem online, mert mondta hogy akkor talán holnap reggel elvihetem a készletet, de gyors visszahívást kaptam, hogyha fél ötig odaérek, akkor vihetem a készletet, és szerződünk is. Ott derült ki, hogy Kazi nem a Krionál, hanem az Őssejt Banknál van :). Hát apuka benézte, de végül anyagilag rosszul nem jártunk.

Kb. 6-ra értem be a kórházba, akkor már folyatták nagyban az oxitocint a Tündébe, hogy megindítsák a szülést. Ez a játék ment este 9-ig (ugye reggel már kapott, azaz kb 10-től folyamatos oxitocinon élt), és volt amikor 170ml/perc -el folyt bele (mondta a doki, hogy a többség már 60-nál megszül). De a Tündének nem voltak jó fájásai. Alul fájt, nem felül, és nem volak összehúzódások sem. Nyolc után jött a ballon, oxitocin leált. Ekkor már valószínű volt hogy császár lesz, csak egy kicsit stresszelni akarták a babát, hogy beinduljanak nála a hormonok és egyebek. A ballon az olyan 1 felé kicsúszott, de a belső méhszáj az maradt zárt. Kaptunk a szülésznőtől egy kis pihit, meg egy matracot. Tünde kb 50 percig pihenhetett, én meg feküdtem félálomban a matracon 3 órát. Aztán kis adagban még adtak a Tündének oxitocint (30 körül), de ekkor már biztos volt, hogy reggel császár lesz.

Jött is reggel a doki, összekészültek, betolták Tündét, majd kihozták Edvárdot.

Edvárd nagyon gyorsan és szépen felsírt, meg ügyesen mozgatta magát. De picike. A gyerekorvos nagyon ingatta is a fejét, hogy pont határeset. Bevitték Tündéhez fél percre, meg én is megkaptam fél percre, aztán vitték az inkubátor alá melegedni.

Nagyon ügyes volt a kissrác, az egész napos kínzást (oxitocinozás, ballonozás) jól bírta, szíve is végig jól reagált, habár a Kazihoz hasonlóan az oxitocionos fájások után belassult, néha egész komolyan.

Tündének jött a császárosok élete: fekvés és oxitocin. A változatosság kedvéért 🙂 Amikor jobban volt, elvittem a Krio-ba a mintát. Jegyzőkönyvezték, minden ok.

/Bakker! Amíg vártam a jegyzőkönyvre megfigyeltem, hogy az összes ajtó nyikorgott. 300Ft egy műszerolaj, pár perc végigkenni. De hát erre nem adunk magyar tulajdonú cégnél./

Aztán délután volt még egy kis meglepi: koraszülött pelenkát kellett vennem Edvárdnak. Sikerült, de ez nincs a sarki gyógyszereseknél.

Jól vannak, Tünde már mozoghat, Edvárd is jól van, kapott inzulint, ott kicsit begyulladt a véna, de ez majd felszívódik. Tej is megindult, holnap már mehet a szopi is, és hát amilyen kis ügyes – meg mivel kicsit “éhesebb” – már holnap sikerülni is fog neki.

Képek talán holnap, apuka elbaltázta. Elnézést.

Hasonlók

4 Comments