Műsorváltozás

A hétvége kicsit másképp alakult, mint terveztük. Eredetileg feljött volna teszvesz néni, hogy majd vigyáz pénteken Zsebire én meg elmehetek Könyvfesztiválozni, aztán hétvégén kimegyünk végre Szadára, megnézzük mit lehet tenni a birtokkal, hétfőn meg reggel megint fogászatra viszem Babszemet. Csakhogy a nagyszülők benyeltek valami vírust, egyikük hányt, a másiknak a hasa ment, úgyhogy otthon maradt a nagyi lábadozni. S végül csak a fogorvost mondtam le, mert ha kicsit másképp is, de a többi programpontot véghezvittem. Sőt, volt extra is.

Pénteken elmentünk Zsebivel tehát a Könyvfesztiválra, s ugyan be nem tudtam ülni programokra, de azért meglátogattam azokat a standokat, ahol ismerősök voltak, meg kaptam és vettem könyvet is. Sőt azért kis eszmecserére le tudtam ülni a napsütésben néhány ismerős meg kolléga közé. Mondjuk mivel mostanában Zsebi napközben keveseket alszik, elég hamar elfáradt, úgyhogy utaztunk aztán haza. De a lényeg, amiért mentem azért megvolt.

Szombaton délelőtt a nagyobb fiúk elmentek egy izgalmas játékboltba, amit a párom pénteken fedezett fel és ahol használt cuccokat lehet venni, de látott H0-ás gőzmozdonyt, ami elég volt ahhoz, hogy Babszem belelkesedjen. Persze a végén sokkal jobban izgatták más dolgok a boltban, illetve hogy hazafelé gyors 7-es busszal jöttek:) Mi meg Zsebivel bevásároltunk, aztán délután meg kimentünk Szadára. A fák virágba vannak borulva, nem láttam levéltetveket és vannak már ágyások, ahol kikelt amit elvetettünk. Locsoltam egy kicsit, az ember meg kikapálta a fákat és a szőlőt, meg permetezett. Zsebi egy darabig elvolt a hordozható ágyban, aztán felkötöttem magamra, ott aludt is, Babszem pedig a nap végére látványosan unatkozott. Igaz, elég fáradt volt, mert kimaradt neki a délutáni alvás, aminek estére meg is lett az eredménye.

Szombat révén a heti 1 köztünk alvás forgott fenn, miután letettem aludni Zsebit és fürdeni mentem, az apja mesét olvasott Babszemnek. Közben azonban felriadt a kisebbik, s míg megnyugtattam, leoltottuk a villanyt, ígérve a nagyobbnak, hogy majd ha a kicsi elaludt, folytatjuk a mesét. Csakhogy Babszem 2 pillanat alatt bealudt. Még mondott valamit az apjának, aztán a következő másodpercben már húzta a lóbőrt.

Ma délutánra volt egy meghívásom az egyik kiadótól, menjek el teázni/kávézni az amerikai írónővel, akit vendégül láttak a könyvfesztiválon. Az ember bevállalta délután a srácokat arra a két és fél órára amíg elmentem és senki se panaszkodott amikor visszaértem 🙂

Hasonlók

Hmm