Ovis dolgok

Tegnap amikor mentünk Babszemért, kijött Ági néni és külön elmondta, hogy délután fociedzést követően Babszem és Levente lent maradtak bezárva a tornateremben. Az edzők nem vették észre, hogy nem hozták vissza őket, s az óvonőknek is csak a nyugisabb uzsonnaidőnél tűnt fel, hogy nincs meg a két fiú. Ági néni szerint már többször is mondták korábban az edzők, hogy Babszem, ha együtt van Leventével nem mindig követik a gyakorlatokat, mással szórakoznak, sőt már az ovis “tornaórán” (minden nap van ugye fél óra mozgás lenn a teremben) is volt velük probléma és ha elbújnak mondjuk lent a mosdóban, akkor nehéz észrevenni őket. Mindenesetre beszéljünk a gyerekekkel erről (közben pont megérkezett Levente apja is), mert lehet sokk volt nekik, éjszaka rosszat álmodhatnak stb. bár mire a dadus lement értük már odatoltak valami széket az ablakhoz, hogy integessenek, hátha észreveszi őket valaki.

Babszemet nem rázta meg a dolog, sőt büszkén mesélte, hogy a Leventének még kakilnia is kellett és ő törölte ki a másik kisfiú fenekét, akivel aztán uzsonnánál megint legeslegjobb barátok lettek. Úgy tűnik, hogy nem bújtak el, egyszerűen csak azt csinálták, mint máskor: cipőcsere közben minden mással foglalkoztak, így jóval tovább tartott nekik az egész, az edzők meg azt hitték, hogy már mindenki kész és elmentek. Legalábbis Babszem így mesélte.

Úgyhogy még mindig fenn áll az a helyzet, hogy a Levente rossz hatással van rá. Ezt megint mondta az óvónő is, hogy beszéljünk Babszemmel, ne barátkozzon ezzel a kisfiúval. Pedig most ősszel már kezdtek kicsit széthúzni, Babszem itthon panaszkodott néha, hogy milyen undok a Levi, ennek ellenére legtöbbször, amikor érte megyek, még mindig csak vele játszik. Kivéve, ha éppen hiányzik, mert akkor másokkal is. Kapacitáljuk, hogy csatlakozzon másokhoz játékban, vegyen részt közös foglalkozáson (most már egész sűrűn rajzol, arra nem panaszkodhatunk), de nem vagyunk ott vele egész nap, hogy nógassuk, az óvónők meg 25 másik gyerek mellett nem fognak rá figyelni. Úgyhogy ez még mindig problémás kérdés.

A logopédiára szorgalmasan jár és csináljuk a feladatokat, s persze megint kiderült, hogy az anyai fül mennyire elnéző, mert azt tudtam, hogy az r betűivel gond van, de mostanában az s-t gyakoroljuk és tényleg nehezen mondja ki, mert inkább sz-nek hallatszik.

Hasonlók

1 Comment

  1. Remélem, anyuka elbeszélgetett az óvónénikkel és az edzőkkel arról, hogy mi a feladatuk. Mi az, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy két gyerek hiányzik? Én biztosan meg sem állnék az igazgatóig.