Beszoktat 4-5

Csütörtökön az eső utáni nap eléggé nyilvánvaló volt, hogy a sár miatt nem lesz udvarozás, ráadásul Marica egyedül volt, mert Zsani, a másik dadus szabadságra ment (neki is iskolába készül a nagyobbik lánya, vele ment vásárolgatni, mesélte nekem még szerdán). Viszont legalább kevés volt már tényleg a gyerek, sőt a legnagyobb problémás ott se volt. A tízóraiig minden szépen ment, Zsebi játszott, megette az almát is, egyedül már nem ültem ott mellette. Aztán végül mégis kimentünk a levegőre, a teraszra. Ahol ugyan nincs akkora hely, de kicsit motorozni meg labdázni azért még lehetett. Marica aztán beküldött, azt mondta, hogy ha minden jól megy, majd ebéd után adja vissza Zsebit. Még kint nem is volt gond, de aztán amikor bejöttek, bizony már sírt a kicsi és végül behívtak, mert így, hogy egy gondozónő volt, nem tudott annyira odafigyelni rá evés közben, mint kellett volna. Miután meglátott, persze hamar megnyugodott és nagyon jól ebédelt Zsebi, majd boldogan mentünk haza.

Pénteken nem volt óvoda, úgyhogy Babszemért jött Cica, hogy elmennek valahova együtt (ha jó idő lett volna mehettek volna strandra, de így a Természettudományi Múzeum mellett döntöttek). Ezért aztán Zsebi nem akart elmenni a bölcsibe, úgyhogy eleve nagy hiszti volt amikor elindultunk meg odaérve is, meg amikor bementünk a csoportszobába is ment a “haza megyünk” mantra. (Később a szomszéd csoportból mondta is a gondozónő, hogy eddig nem nézett volna ki ilyen méretű hisztit a fiatalemberből).  Miután megnyugodott, nagyon jó kedve lett, játszott memóriát és megitta a tízóraira kapott limonádét (3x is kért belőle) aztán kimentünk az udvarra. Onnan be lettem küldve és most már tényleg csak ebéd után kaptam meg Zsebit. Nagyon jól érezte magát, sokat evett, meg éppen szülinapoztak a szomszédban és kapott ropit, arról sokat mesélt:) Teljesen jókedvűen indultunk haza.

Tudom, hogy az volt a gond, hogy az tetszett neki, hogy amíg Babszem is megy oviba, ő meg bölcsibe az majdnem ugyanaz, de ha már a bátyó otthon marad, akkor neki miért nem lehet? Ezért volt hát a nagy hiszti. Szerencsére holnaptól már nem lesz ez a gond, hisz kezdődik az iskola.

Hasonlók